Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: Mathieu Braekeveld lanceert innovatief HR-platform JobFunders

Starter in de kijker: Mathieu Braekeveld lanceert innovatief HR-platform JobFunders

Starter in de kijker: Mathieu Braekeveld lanceert innovatief HR-platform JobFunders

KORTRIJK – Met de hulp van Start it@KBC heeft Kortrijkzaan Mathieu Braekeveld (rechts op de foto op netwerkevent met Start it@KBC) JobFunders opgericht. JobFunders is een innovatief jobplatform waar iedereen jobzoekers en bedrijven met elkaar in contact brengt en…deelt in de winst. Dit kan via een slimme mix van crowdsourcing en technologie maken ze rekruteren betaalbaar en efficiënt. Na de lancering in eigen regio, worden de pijlen nu ook al gericht op de regio Gent. De JobFunders community telt inmiddels meer dan 1.000 jobzoekers en talentmatchers. Het interne team, de crowd, professionele recruiters, AI-technologie en digitale marketingcampagnes versnellen dagelijks de instroom.

JobFunders richt zich in de eerste plaats op kmo’s, die specifiek op zoek zijn naar bedienden profielen. Het platform doet hierbij een beroep op de crowd. Iedereen helpt iedereen bij het invullen van openstaande vacatures via het principe van online aanbevelingen en referrals, waarbij elke partij ook deelt in de winst. De jobzoeker zelf hoort daar ook bij. Er worden financiële beloningen gegeven voor alle verschillende acties die leiden tot een aanwerving.

In mijn vorige bedrijven ondervond ik aan den lijve de concurrentiestrijd om de juiste kandidaten te rekruteren”, zegt Mathieu. “De zoektocht is niet alleen complex en ontmoedigend, maar er kruipt ook veel tijd en geld in het vinden van de juiste, gemotiveerde kandidaten. Hoe kleiner het bedrijf, hoe meer dit probleem zich stelt. Daarom heb ik JobFunders opgericht. Dankzij de kracht van crowdsourcing en slimme technologie kan elke kmo op een kwalitatieve manier openstaande vacatures invullen.

Inflatiepijn verzachten

De huidige inflatiecijfers geven ons extra wind in de zeilen”, gaat Mathieu verder. “Bedrijven gaan kritischer om met werkingsmiddelen en dit past perfect binnen onze strategie. Door onze unieke strategie kunnen wij uiterst voordelige tarieven hanteren voor aanwervingen in bedrijven. Hierdoor helpen wij ondernemingen om hun rekruteringskosten substantieel te verlagen. Geregistreerde jobzoekers ontvangen op hun beurt unieke vacaturevoorstellen op maat, met een relevante startersbonus. Wij zijn dus allesbehalve een klassiek headhunters- of interimkantoor.

Mathieu Braekeveld (36) is niet aan zijn proefstuk toe. Hij is een actieve ondernemer die succesvolle start-ups mee op de rails heeft gezet waaronder EEVE, een bedrijf dat een autonome tuinrobot heeft ontwikkeld die werkt op basis van artificiële intelligentie. Samen met zijn team, met heel wat ervaring binnen HR en recruitment, bouwt hij samen de nieuwe start-up JobFunders uit.

Crowdfunding als hefboom

Na een succesvolle lancering in Zuid West-Vlaanderen op 1 mei 2022, zet JobFunders met de regio Gent haar volgende groeipool op de kaart. Niet toevallig want Gent is een belangrijke spil in technologie- en biotech bedrijven die continu op zoek zijn naar nieuw talent.

Op woensdag 30 november lanceert JobFunders een crowdfundingcampagne om hun groeiplannen in de rest van Vlaanderen te realiseren. Net zoals de crowd ons helpt bij het invullen van vacatures, willen via de crowd extra financiële middelen ophalen, zegt Mathieu. Hiervoor werkt JobFunders samen met WinWinner, een alternatief financieringsplatform onder toezicht van de FSMA (Financial Services and Market Authorities). De campagne kan worden bekeken via www.winwinner.be/jobfunders.

JobFunders werd ook onlangs geselecteerd door de jury van Start it @KBC, een acceleratorprogramma. Ze bieden een internationaal ecosysteem aan ondernemers, zodat zij snel en duurzaam kunnen groeien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.