Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: Sien Depoorter lanceert ‘Toerisme voor Autisme’

Starter in de kijker: Sien Depoorter lanceert ‘Toerisme voor Autisme’

Starter in de kijker: Sien Depoorter lanceert ‘Toerisme voor Autisme’

IZEGEM – Sien Depoortere is een 25-jaar jonge onderneemster uit Izegem en ze pakt uit met iets heel bijzonders. Haar start-up Toerisme voor Autisme wil de Vlaamse toeristische sector stap voor stap autismevriendelijker maken. Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid. Tijdens vakanties, reizen en daguitstappen valt deze structuur echter volledig weg waardoor zij veel stress kunnen ervaren. Hierdoor worden de activiteiten vaak vermeden of verlopen deze zeer moeizaam. Sien wil het anders zien.

“Na het behalen van mijn masterdiploma klinische psychologie aan de UGent, besloot ik om me verder toe te spitsen op toegankelijk toerisme en vatte ik een tweede masteropleiding aan, namelijk een master in toerisme aan de KULeuven”, vertelt Sien Depoorter. “Daar werkte ik succesvol een masterproef uit gericht op autismevriendelijk toerisme. Vanwege het immense succes van dit project, besloot ik om in februari na mijn studies dit project verder te zetten. Zo ontstond Toerisme voor Autisme.”

Toerisme voor Autisme wil mensen met autisme toch laten genieten van een vakantie op maat. Sien Depoortere kan al meteen op belangstelling rekenen uit de buitenwereld. “Recent lanceerden we een groot project in samenwerking met de provincie Antwerpen waarbij we voor 20 attracties een visueel stappenplan uitwerkten, zoals rond de Zoo van Planckendael, Hidrodoe of de Sint-Romboutstoren”, vertelt de jonge onderneemster. “Deze visuele plannen leggen stap voor stap uit wat de bezoeker kan verwachten van zo’n daguitstap en welk gedrag van hem/haar verwacht wordt. Dit initiatief werd lovend onthaald door de doelgroep en ook de toeristische sector was meteen enthousiast. Momenteel zijn we aan het kijken om dit project ook uit te werken in Brussel, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg én zelfs Wallonië. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en te laten genieten van hun vakantie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.