Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: TransDirect wil aantal lege vrachtwagens op de weg terugdringen

Starter in de kijker: TransDirect wil aantal lege vrachtwagens op de weg terugdringen

Starter in de kijker: TransDirect wil aantal lege vrachtwagens op de weg terugdringen

KORTRIJK – Het nog geen twee jaar oude TransDirect van de piepjonge Gilles Devriendt (24) komt met een missie: het wil via een innovatieve technologie en op de meest efficiënte manier grote verladers met kleine zelfstandige wegvervoerders verbinden. Daarbij worden zowel het aantal lege kilometers als de CO2-uitstoot drastisch beperkt. Het nieuwe Kortrijkse bedrijf wil de sector op een duurzame en regionale manier innoveren. Het rekent daarbij vooral op de kleine transporteurs die via het platform van TransDirect op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot een zeer gediversifieerde klantenportefeuille en zo hun werking kunnen optimaliseren en professionaliseren. 

 

Founder en CEO Gilles Devriendt (24) wil als een man met een missie in de komende jaren het verschil helpen maken in de transportsector. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een duidelijke visie op de sector: “We willen met TransDirect een echte aanvulling brengen op de huidige transportmarkt”, zegt hij. “Ons businessmodel is er dan ook één van optimalisatie in plaats van ongebreidelde groei. Door onze efficiënte en innovatie technologie willen we een duurzaam verschil maken in de sector.”

 Lege vrachtwagens

De problematiek van vrachtwagens die leeg over de weg rijden is niet nieuw. Dankzij een computergestuurde planning, het nieuwste materiaal en een uitgebreid netwerk van charters wil TransDirect zowel het aantal lege kilometers als de CO2-uitstoot beperken. Wat uitsluitend economische en ecologische voordelen oplevert. “Elke lege vrachtwagen die we van de weg kunnen halen is pure winst en dat op zowel economisch als ecologisch vlak”, aldus Devriendt. “Bovendien trekken we in een sterk geglobaliseerde sector uitgesproken de regionale kaart.” aldus Devriendt.

Internationaal platform

Transdirect zorgt ervoor dat kleine transporteurs, die dikwijls te weinig schaalvoordeel kunnen genereren, via hun technologie hier juist wel toegang toe hebben. Het bedrijf zet dus maximaal in op het creëren van schaalvoordeel in functie van optimalisatie van het huidige aanbod.  TransDirect ondersteunt ook kleine vervoerders door alle administratieve en commerciële taken op zich te nemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun corebusiness. Dat alles in het teken van het ontzorgen van klanten. Het bedrijf bouwt in deze fase ook een internationaal platform uit dat vraag en aanbod op vlak van transport zo efficiënt en ecologisch mogelijk probeert te matchen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.