Nieuws West-Vlaanderen Steenoven versterkt zijn managementteam met co-CEO

Steenoven versterkt zijn managementteam met co-CEO

Steenoven versterkt zijn managementteam met co-CEO

ROESELARE – Geert Van Mol, chief digital officer bij Belfius, komt als co-CEO mee aan het roer van de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar Steenoven. Steenoven is een zusterbedrijf van aannemer Alheembouw, onder leiding van Peter Temmerman. Van Mol zal de komende maanden een nieuwe strategie uittekenen met co-CEO Bart Vanderdonckt. De familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden oprichtte, trekt zich volledig terug uit de dagelijkse leiding maar blijft aan als investeerder. Voor de 25 werknemers van Steenoven verandert er niets. 

Steenoven is een projectontwikkelaar uit Roeselare met bijna 30 jaar ervaring. Het bedrijf heeft een ontwikkelingsportefeuille van circa 650 miljoen euro die meer dan 30 vastgoedprojecten bevat, verspreid over heel Vlaanderen. Bij elk project besteedt het grote aandacht aan locatie, architectuur, duurzaamheid en leefkwaliteit.

Geert Van Mol zal nu samen met co-CEO Bart Vanderdonckt en de Oost-Vlaamse eigenaar Peter Temmerman de komende maanden de strategie verder uittekenen, met de focus op Belgische projecten en totaaloplossingen.

Eind december nam Peter Temmerman, gedelegeerd bestuurder van aannemer Alheembouw, Steenoven volledig over. De Roeselaarse vastgoedontwikkelaar schakelt nu ook enkele versnellingen hoger. Zo komt Geert Van Mol aan boord om, samen met vaste waarde Bart Vanderdonckt, mee de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen. De opdracht is duidelijk: een nieuwe strategie uittekenen die volledig op maat gemaakte oplossingen biedt voor steden en gemeenten, investeerders, bewoners en consumenten. En dit zowel op het vlak van ontwikkeling en bouwen, als van financiering.

Stevige  reputatie

De 47-jarige Van Mol geniet alvast een stevige reputatie op het vlak van vernieuwing. Hij was tot voor kort de digitale directeur van Belfius, waar hij sinds eind jaren ’90 aan de slag was. Het voorbije decennium loodste hij de bank het digitale tijdperk in. Hij lag mee aan de basis van de Belfius’ app, die is uitgeroepen tot ’s werelds tweede beste bankapp.

“De vastgoedsector is grotendeels nieuw voor mij, maar voelt tegelijk al heel vertrouwd aan”, aldus Van Mol. “Er zijn uiteraard raakvlakken met de financiële wereld. Maar bovenal is het een complexe omgeving en daar houd ik echt van. Betaalbaar wonen, bouwshift, reconversie, duurzame energie en mobiliteit, digitale en financiële moeilijkheden. De sector staat de komende jaren voor een aantal stevige uitdagingen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met Steenoven straks duidelijke oplossingen kunnen bieden, volledig op maat, en in samenwerking met tal van Belgische partners.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.