Nieuws West-Vlaanderen Stefaan Bettens (Jet Import) haalt alweer een premium brand in huis

Stefaan Bettens (Jet Import) haalt alweer een premium brand in huis

Stefaan Bettens (Jet Import) haalt alweer een premium brand in huis

LAUWE – West-Vlaming Stefaan Bettens (Jet Import) staat bekend als de koning van de exclusieve rechten op premium dranken. Redbull, om maar één voorbeeld te geven, is al jarenlang één van de vele brands die hij in portfolio heeft. Daar voegt de dynamische Bettens nu nog maar eens een nieuw merk aan toe met het in de VS bijzonder populaire Vita Coco, een drankje op basis van kokoswater. 

Premium brand builder Jet Import uit Lauwe mag vanaf nu Vita Coco in de Benelux verdelen. Het betreft kokoswater met 66% minder suiker dan smoothies of fruitsappen én met ook een dagelijkse dosis vitamine C in de drank. Naar verluidt drinkt zelfs de bekende Amerikaanse zangeres Rihanna met de regelmaat van een klok Vita Coco, alsook Madonna. Sterker nog. Ze investeerden ook in Vita Coco.

In de VS is kokoswater kennelijk erg populair. Vita Coco moet nu zijn opmars beginnen in de Benelux. Jet Import mag de verdeelrechten opeisen. Ondernemer Stefaan Bettens heeft van het in de markt zetten van premium merken zijn handelsmerk gemaakt. Zijn bedrijf Jet Import staat bekend als drankendistributeur, maar ook als brand builder. “Vita Coco past perfect in ons wellbeing-gamma en gaat prat op enkele zeer mooie eigenschappen”, aldus Bettens.

Vita Coco zal terug te vinden zijn in Delhaize en Colruyt (België), Albert Heijn (België én Nederland) en Cactus (Luxemburg). Het innovatieve en gezonde drankje zit al sinds 2007 in de portefeuille van de Belgische investeringsgroep Verlinvest van de AB Inbev-families de Mévius en de Spoelberch.

Groeibedrijf

Vita Coco is daarmee de nieuwste aanwinst in het portfolio van Jet Import, naast bekende merken als Red Bull, Fever-Tree, VITHIT, FULFIL, Copperhead Gin, Desperados, Gin Mare, Monin, Almdudler, Kraken, Douwe Egberts Iced Coffee en Bionade.

De totale omzet van Jet Import nv steeg in 2022 met 20 percent naar 220 miljoen euro. Groei is duidelijk het codewoord in Lauwe. De drankendistributeur en premium brand builder heeft meer dan 140 mensen vast in dienst, gecombineerd met een vijftigtal freelancers om de vele festivals en events te bemannen. Met Wonderful heeft de distributeur ook een zetel in Amsterdam, de perfecte uitvalsbasis voor het veroveren van de Nederlandse markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.