Nieuws West-Vlaanderen Stefaan Grosjean (Smappee) verrast en verblijdt de elektrische automobielwereld

Stefaan Grosjean (Smappee) verrast en verblijdt de elektrische automobielwereld

Stefaan Grosjean (Smappee) verrast en verblijdt de elektrische automobielwereld

KORTRIJK – Het Kortrijkse cleantechbedrijf Smappee, gekend van zijn oplossingen voor meer energie-efficiëntie, lanceert vandaag zijn eerste laadpaal: Smappee EV Base. Dankzij de geïntegreerde Smappee-technologie kan ze slim autoladen. Dit houdt in dat ze autonome overbelastingsbeveiliging, geoptimaliseerde zelf-consumptie én real-time zichtbaarheid in laadkosten aanbiedt. Dankzij die integratie krijgen gebruikers ook inzicht in alle andere energie-stromen binnen hun gebouw. Smappee EV Base is voornamelijk gericht naar bedrijven die meerwaarde willen halen uit het elektrisch laden, luidt de boodschap.

Elektrisch laden brengt doorgaans nog drie grote ergernissen met zich mee. Vooreerst, kan de extra energievraag voor het autoladen zekeringen doen springen. Ten tweede, geraken gebruikers gefrustreerd door het gebrek aan zichtbaarheid en inzicht in het laadproces en de kosten. En tenslotte missen gebruikers controle om hun zonne-energie in te zetten voor de laadsessies.

De Smappee EV Base wil deze ergernissen uit de wereld helpen dankzij de geïntegreerde software. Ze houdt het verbruik steeds onder de maxima van de bestaande infrastructuur en vermijdt zo dure aanpassingen aan de elektriciteitsvoorzieningen. Door de integratie met solar, batterijen en andere elektrische toestellen zet de EV Base de eigen geproduceerde zonne-energie maximaal in voor het laden van het wagenpark. Via de Smappee App en het dashboard kunnen gebruikers en fleetmanagers in real-time het laadproces en kosten bekijken alsook een historisch overzicht hiervan.

Op maat van bedrijven

De EV Base is vooral gericht naar bedrijven die tegelijk meerdere elektrische wagens van werknemers en bezoekers willen laden. Per laadpaal zijn er twee laadpunten met vaste laadkabels voor een groter gebruiksgemak. Dankzij de geïntegreerde LED-verlichting hoeft men geen extra verlichting met bijhorende elektrische kabels te plaatsen en wordt de veiligheid op parkings verhoogd. Het strak design, de eenvoudige behuizing uit hoogwaardige ecologische materialen en de snelle installatie, legt de kostprijs van de EV Base tot 30% lager dan van gelijkaardige laadpalen, aldus Smappee. Bedrijven kunnen hun EV Base optimaal laten renderen dankzij de drie mogelijke betaalopties en de mogelijkheid om verschillende tarieven aan te rekenen. En voor wie snel naar een afspraak moet, is er priority charging, waarbij bepaalde wagens sneller geladen worden dan andere.

Design voor uw parking

Smappee wil de laadpaal transformeren van een noodzaak naar een meerwaarde voor elke parking. “Dit is een geweldig moment in de geschiedenis van Smappee,” aldus Stefan Grosjean, CEO en founder van Smappee. “Met dit aanbod tillen we onze expertise op het gebied van energiebeheer naar een hoger niveau, in de wereld van het opladen van elektrische voertuigen. Smappee EV Base houdt ook de perfecte balans tussen design en intelligentie. Ze laadt eenvoudig en veilig wagens op terwijl ze de energiestromen van het gebouw slim beheert. Daarnaast kunnen bedrijven ze ook volledig aanpassen aan hun merk. Een echt visitekaartje voor elke parking.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.