L’Envie

Sterrenrestaurant L’Envie uitgeroepen tot beste restaurant voor bierpairing

ZWEVEGEM - Tijdens het voorbije Bierpassie Weekend werden ook de Beerpassion Awards 2025 uitgereikt. Dit initiatief van Bierpassie Magazine zet elk jaar restaurants, personen en producten in de bloemetjes die een bijdrage leveren aan onze Belgische biercultuur. De Cornet Beer & Food Pairing Award (zie foto onderaan) ging naar het West-Vlaamse sterrenrestaurant L’Envie uit Sint-Denijs (Zwevegem). De jury prijst chef David Grosdent en zijn echtgenote/gastvrouw Inès Vankeirsbilck omdat ze met liefde en kunde bier bij de gerechten promoten.

Het verhaal van L’Envie lijkt op een sprookje. David Grosdent, een bakkerszoon uit Eupen, volgde hotelschool in Fleurus en deed zijn stages in Franse en Belgische toprestaurants. In de keuken van een van deze zaken wordt hij verliefd op een West-Vlaamse collega, Inès Vankeirsbilck.

Het koppel kocht een bescheiden rijhuis in Zwevegem en bouwde het in 2015 om tot restaurant l’Envie. De ene onderscheiding na de andere bekroning volgde. In minder dan tien jaar tijd vervoegde David Grosdent de rangen van onder andere Jong Keukengeweld, NorthSeaChefs en Mastercooks of Belgium. In 2020 sleepte hij een Michelin-ster in de wacht en het jaar daarop werd hij door Gault&Millau Belgium gelauwerd als Jonge Chef van het Jaar. De restaurantgids bedacht hem met een puike score van 16/20 en zette hem in 2024 alweer in de bloemetjes, deze keer voor de Wijnkaart van het Jaar.

Alweer een trofee bij

Vanaf vandaag pronkt ook de Cornet Beer&Food Pairing Award in rijkgevulde prijzenkast van het restaurant. Met een ruim assortiment bieren, waarvan een zeventigtal geuzes, mag de bierkaart van l’Envie er wezen. “Ik hou vooral van frisse bieren”, zegt Grosdent. “Die passen het best bij mijn keuken, met vooral lichte gerechten, waarin de nadruk ligt op groente en fruit.”

lenvie-restaurant.be