Het verhaal van L’Envie lijkt op een sprookje. David Grosdent, een bakkerszoon uit Eupen, volgde hotelschool in Fleurus en deed zijn stages in Franse en Belgische toprestaurants. In de keuken van een van deze zaken wordt hij verliefd op een West-Vlaamse collega, Inès Vankeirsbilck.
Het koppel kocht een bescheiden rijhuis in Zwevegem en bouwde het in 2015 om tot restaurant l’Envie. De ene onderscheiding na de andere bekroning volgde. In minder dan tien jaar tijd vervoegde David Grosdent de rangen van onder andere Jong Keukengeweld, NorthSeaChefs en Mastercooks of Belgium. In 2020 sleepte hij een Michelin-ster in de wacht en het jaar daarop werd hij door Gault&Millau Belgium gelauwerd als Jonge Chef van het Jaar. De restaurantgids bedacht hem met een puike score van 16/20 en zette hem in 2024 alweer in de bloemetjes, deze keer voor de Wijnkaart van het Jaar.
Alweer een trofee bij
Vanaf vandaag pronkt ook de Cornet Beer&Food Pairing Award in rijkgevulde prijzenkast van het restaurant. Met een ruim assortiment bieren, waarvan een zeventigtal geuzes, mag de bierkaart van l’Envie er wezen. “Ik hou vooral van frisse bieren”, zegt Grosdent. “Die passen het best bij mijn keuken, met vooral lichte gerechten, waarin de nadruk ligt op groente en fruit.”
