Nieuws West-Vlaanderen Steven Brouckaert doet twee toptransfers bij zijn accountancy- en adviesgroep PIA

Steven Brouckaert doet twee toptransfers bij zijn accountancy- en adviesgroep PIA

Steven Brouckaert doet twee toptransfers bij zijn accountancy- en adviesgroep PIA

ROESELARE – Net als in het topvoetbal, zijn ook in het bedrijfsleven transfers aan de orde. De snel groeiende accountancy- en adviesgroep PIA, met roots in Roeselare, rondde de overgang van twee high potentials af, die – net als in het voetbal – het team nog vlotter moet laten scoren.    

Wim Six en Greet Cousaert moeten bij PIA, de groep van Steven Brouckaert, het managementteam een soliedere basis geven.  PIA Group, de is binnen de wereld van accountancy- en adviesverlening de nummer drie van het midsegment in zijn sector. Maar de ambities reiken verder, en dus moet er ook geïnvesteerd worden in mensen.

Wim Six moet nog meer financiële expertise in huis brengen. Hij is een ervaren CFO met meer dan 20 jaar ervaring in internationale beursgenoteerde bedrijvengroepen, hoofzakelijk in de ‘staffing’ sector. Wim is master in economie en begon zijn loopbaan in 1998 als business analist bij Randstad. In 2002 maakte hij de overstap naar Adecco. Via verschillende financiële functies in België en Nederland groeide hij bij Adecco door tot country finance director Belux. Het voorbije jaar was Wim werkzaam als interim head of finance bij Immobel. “Groei, een professionele service en team/people zijn de rode draad in mijn carrière tot nu toe”, vertelt Wim. “Ik kijk er dan ook heel hard naar uit om bij te dragen aan de ambities van PIA Group en vanuit finance de kantoren professioneel mee te ondersteunen in de verdere groei zodat we onze klanten een persoonlijke en excellente service kunnen blijven bieden.”

Omdat mensen belangrijk zijn

Greet Cousaert van haar kant heeft een grote expertise op het terrein van de HR. Zij stapt over van Van Marcke waar ze HR-directeur was. Cousaert is master wiskunde van opleiding, maar in haar professionele loopbaan ging ze bij Barco een andere richting uit. Als interne consultant, met focus op project & change management in zowel België, de V.S., Indië als China, heeft ze verschillende strategische projecten begeleid die haar het belang van people hebben getoond. De stap naar HR was een logisch vervolg.

Nu wordt ze bij PIA Group de ‘baas’ van meer dan 700 medewerkers. “Een bedrijf staat of valt met zijn mensen.”, zegt Greet daarover. “Het is een cliché, maar gepassioneerde, enthousiaste medewerkers brengen een bedrijf zoveel verder. De ambities, de drive die ik in eerste gesprekken voelde, hebben me heel veel zin gegeven om samen met de PIA Group collega’s mee te werken aan de ambitieuze doelstellingen.”

De aanwervingen komen net op tijd want verwacht wordt dat de PIA Group dit najaar nog wat overnames in petto heeft. De PIA Group werd opgericht in 2012 door Steven Brouckaert en telt vandaag in België 40 kantoren en meer dan 700 medewerkers.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.