Trustteam maakt alweer een kwantumsprong, nu in Nederland

KORTRIJK - Boegbeeld Stijn Vandeputte en het hele Trustteam zorgen voor een zoveelste meesterzet. Het Nederlandse Stepco - cybersecurity-specialist in Nederland alsook ICT-aviseur voor kmo's - maakt voortaan deel uit van de Trustteam-familie. Door de overname van Stepco (100 medewerkers) zet Trustteam Group een nieuwe, beslissende stap in haar internationale groeiambitie, waarbij het voor het eerst ook actief wordt op de Nederlandse markt. Trustteam Group is nu gevestigd in de BeNeLux, Frankrijk en Roemenië, wat goed is voor een geconsolideerde omzet van meer dan 120 miljoen euro, met bijna 500 medewerkers verspreid over vijf landen.

De komst van Stepco versterkt onze expertise en onze kwaliteit van dienstverlening op het gebied van cybersecurity en cloudontwikkeling", aldus Pieter Spiesschaert, CEO van de Trustteam Group. "Stepco heeft in de voorgaande jaren een onmiskenbare positie uitgebouwd als managed service provider voor kleine en middelgrote bedrijven in Zuid-Nederland. We versterken hierdoor ook onze nabijheid bij onze klanten in de onmiddellijke omgeving."

500 medewerkers in 5 landen

Het samengaan van Trustteam Group en Stepco zorgt voor een 'mini major', wat resulteert in een gecombineerde omzet van meer dan 120 miljoen euro, met bijna 500 medewerkers verspreid over vijf landen. Hierin is ook de recente overname van System Solutions in Luxemburg begrepen die enkel nog wacht op finale goedkeuring door de Luxemburgse financiële toezichthouder (CSSF).

“We zijn verheugd om toe te treden tot de Trustteam Group", aldus Bob Serneels, CEO van Stepco. "Deze overname brengt twee bedrijven samen met een gedeelde visie, gedeelde waarden en een sterke focus op het leveren van hoogwaardige IT- en security-diensten en -oplossingen aan kleine en middelgrote klanten. We zijn enthousiast over de kansen die deze overname met zich meebrengt en we kijken ernaar uit om samen verder te werken aan het leveren van innovatieve oplossingen aan onze klanten.”

Ambitieuze groeistrategie

De overname van Stepco is de vierde operatie sinds de investering van Rivean Capital in juli 2022. Deze nieuwe stap onderstreept de ambitieuze groeistrategie van de groep om een leider te worden in IT-managed services met een focus op kmo's in de BeNeLux en Frankrijk.

Trustteam, gevestigd op Evolis, is een toonaangevende IT managed services provider, gespecialiseerd in cloudoplossingen, infrastructuur, netwerken, beveiliging, software, VoIP en support. Trustteam heeft meerdere ISO 27001 en HDS gecertificeerde datacenters en voldoet daarmee aan de strengste eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

Trustteam werd in 2002 opgericht door boegbeeld Stijn Vandeputte (momenteel uitvoerend voorzitter) en heeft 15 kantoren verspreid over België, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië. Met inmiddels meer dan 7.000 actieve klanten is Trustteam een belangrijke speler op de IT-dienstenmarkt.