Nieuws West-Vlaanderen Student-ondernemer Bart-Jan Leyts (22) pakt uit met een start-up die de toerismesector een onverhoopte push kan geven

Student-ondernemer Bart-Jan Leyts (22) pakt uit met een start-up die de toerismesector een onverhoopte push kan geven

Student-ondernemer Bart-Jan Leyts (22) pakt uit met een start-up die de toerismesector een onverhoopte push kan geven

BRUGGE – Jong geleerd is oud gedaan, zegt een oud spreekwoord. De 22-jarige Bart-Jan Leyts past het axioma toe in de praktijk als student-ondernemer met een kakelvers consultancy bedrijf dat zich richt op de (Vlaamse) toerisme sector. Met de bedoeling die beter te laten renderen.    

Bart-Jan Leyts is een 22-jarige Brugse student. “Afgelopen maanden richtte ik samen met een mede-student (Thymen Pollier) een bedrijf (Loreca Consultancy) op”, zegt Leyts. “Dit is een student-consultancy bedrijf gericht op de (Vlaamse) toerisme sector. Ons bedrijf is gespecialiseerd in Booking Engine Optimalisatie (BEO). Dit is dus het hoger waarderen van bijvoorbeeld een hotel op een bookingwebsite (bijvoorbeeld op airbnb, Booking.com, enzovoort). Als een klant dan zoekt naar het desbetreffende hotel of B&B, dan stijgen de kansen op een boeking door de consument. Wij geloven sterk dat dit de toekomst kan zijn voor de Vlaamse toerisme sector.”

Loreca Consultancy heeft alvast het eerste BEO-algoritme ooit ontwikkeld en mag daar best wel trots op zijn. “Na implementatie van ons algoritme, zagen de uitbaters een toename in boekingen, toename in omzet én een hogere dagprijs”, aldus Leyts. “Ondertussen hebben wij al verschillende samenwerkingen lopen, onder meer met de provincie West-Vlaanderen.

info: www.lorecaconsultancy.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.