Nieuws West-Vlaanderen ’t Veer maakt zijn sociale roeping waar met mondmaskers

’t Veer maakt zijn sociale roeping waar met mondmaskers

’t Veer maakt zijn sociale roeping waar met mondmaskers

MENEN – Maatwerkbedrijf ’t Veer heeft zijn productie stil gelegd, en verrassend is dat niet. ’t Veer wil echter zijn sociale roeping blijven invullen. CEO Gunther Bamelis heeft daarom besloten om nog enkel één divisie in stand te houden die mondmaskers aanmaakt. Sociaal ondernemerschap kent geen grenzen. 

Vlaanderen telt veel bedrijven die actief zijn in de sociale economie. Het gaat samen om maar liefst 149 maatwerkbedrijven, 204 ondernemingen in de lokale diensteneconomie en 68 arbeidszorginitiatieven. Bijna 5.000 begeleiders staan samen in voor de kwalitatieve tewerkstelling van meer dan 27.000 doelgroepwerknemers. Dat zijn mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Op die manier is de sociale economie een onmisbare schakel in de Vlaamse economie.

Met een hele batterij aan maatregelen heeft Vlaams minister van Economie de sector alvast integraal in bescherming genomen.  “Met dit besluit willen we bedrijven uit de sociale economie helpen om de financiële en economische gevolgen van de coronacrisis op te vangen”, stelt de minister. “We bieden maatwerkbedrijven en ondernemingen in de lokale diensteneconomie wat meer financiële zekerheid en de werknemers krijgen alle kansen om na afloop van de crisis volwaardige doorstroomtrajecten te doorlopen.”

Van de nood nu een deugd maken: dat is wat ze nu alvast doen bij ’t Veer. Noodgedwongen moesten de deuren van de productie worden gesloten. Eén afdeling blijft echter continu doorwerken en dat is de confectie divisie. Daar worden nu zoveel mogelijk mondmaskers klaar gemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.