Nieuws West-Vlaanderen Ter Groene Poorte (Brugge) en Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) zijn toegangspoorten voor veel sterrenchefs

Ter Groene Poorte (Brugge) en Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) zijn toegangspoorten voor veel sterrenchefs

Ter Groene Poorte (Brugge) en Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) zijn toegangspoorten voor veel sterrenchefs

BRUGGE – Op 11 januari werden de jaarlijkse Michelin-sterren uitgereikt. Geen evidentie in een ‘bijzonder’ jaar voor de horeca. Maar de West-Vlaamse opleidingsscholen mogen zichzelf wel fier op de borst kloppen. Hotelschool Ter Groene Poorte stelt vast dat  oud-leerlingen liefst 20 Michelinsterren in de wacht wisten te slepen in de culinaire bijbel van 2020. Ook Hotelschool Ter Duinen is fier op zijn ex-leerlingen die een ster versierden in de nieuwe Michelin. De school aan de Westkust pakt op zijn beurt uit met liefst 35 fonkelende sterren.  

Iris Cornette, algemeen directeur Ter Groene Poorte, is niet weinig fier. “Het is het bewijs dat onze oud-leerlingen niet alleen inventief en creatief zijn, maar ook aantonen dat gastronomie leeft, ook in coronatijden”, aldus Cornette. “Als je ziet dat Sergio Herman nu al bezig is met recepturen voor een afhaalmenu met Valentijn, dan bewijst het dat moderne chefs ook kunnen schakelen en inspelen op trends. Iets wat wij onze studenten altijd meegeven. En dat loont, dat bewijzen de Michelinsterren eens te meer.”
Ter Groene Poorte had al heel wat ‘sterren’ op het palmares, maar Castor van Maarten Bouckaert stijgt van één naar twee sterren. “Maarten had altijd die ambitie”, weet Iris Cornette. “Op enkele jaren tijd groeide hij uit naar een certitude binnen de gastronomie. Champions League op het bord, dat is waar hij altijd is voor gegaan. Ook 
Bar Bulot van oud-leerlingen Gert de Mangeleer en Joachim Boudens kreeg een eerste ster. Vergeet ook niet dat Maxim Depreitere daar de zaal leidt. Ik gaf nog les aan hem. Iemand met uitstraling die het duidelijk in zich had. Een topmaître die samen met de chef ervoor zorgt dat een zaak een uiterst stijlvolle uitstraling krijgt.”

Echte ambassadeurs

Niet alleen Ter Groene Poorte, ook Hotelschool Ter Duinen in Koksijde is een kweekbodem voor sterrenchefs, zo bevestigt de nieuwe algemeen directeur Peter Verbeke. Daar worden de oud-leerlingen steevast ‘ambassadeurs’ genoemd. Bij die groep onder meer namen als Filip Claeys, Peter Goossens, Geert Van Hecke en Piet Huyzentruyt. Uit eigen berekening van Ter Duinen blijkt dat de school 35 sterren (plus drie zogenaamd ‘groene’ sterren) mag opeisen in de nieuwste Michelin.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.