Nieuws West-Vlaanderen Tony Beeuwsaert op overnamepad boven de Moerdijk

Tony Beeuwsaert op overnamepad boven de Moerdijk

Tony Beeuwsaert op overnamepad boven de Moerdijk

WAREGEM – De West-Vlaamse serial entrepreneur Tony Beeuwsaert, onder meer bekend als hoofdaandeelhouder van Zulte Waregem, koopt het Nederlandse spuitgietbedrijf Dielco Plastics. Hij brengt het onder in zijn bedrijf Euronyl, dat producent is van kunststofonderdelen. Dielco telt 80 medewerkers en beschikt over 60 spuitgietmachines. Tony Beeuwsaert is, naast zijn activiteiten in de kunststofwereld, ook mede-aandeelhouder van de operator van privé-vliegtuigen ASL Group en eigenaar van de verlichtingsspecialist TAL.

Het nieuws is afkomstig van de krant De Tijd. Het Nederlandse Dielco Plastics Industries (DPI) werd in de jaren vijftig opgericht, maar was de jongste decennia een onderdeel van de Nederlandse Coram-groep, een specialist in badkamerartikelen en -accessoires (onder meer meubels, kranen, verlichting en handdoekhaakjes behoren tot het gamma).

Het produceert voor Coram, maar ook steeds meer voor derden. Onder meer het dakkofferbedrijf Thule (dat zijn Belgische hoofdvestiging heeft in Wevelgem) is er klant, maar ook het bedrijf achter de alombekende Maxi-Cosi-kinderzitjes. Gezien Dielco steeds verder weg schoof van Coram, besliste de Nederlandse groep te bekijken of haar dochter aansluiting kon vinden bij een ander spuitgietbedrijf.

Euronyl, het in 2006 opgerichte bedrijf uit Nazareth, is op vijftien jaar tijd en middels een reeks overnames, uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van kunststofproducten. Tony Beeuwsaert laat verstaan dat er nog meer overnames zullen/kunnen volgen. Inclusief Dielco telt Euronyl zo’n 1.200 medewerkers en twaalf fabrieken in Nederland, België, Frankrijk, Polen en Tunesië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Deerlijk, Waregem
Deerlijk

TVH wordt nog wat groter

WAREGEM - TVH, wereldspeler op het gebied van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouwmachines en landbouwtractoren, heeft de aandelen verworven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.