Nieuws West-Vlaanderen Top Motors helpt elektrisch rijden mee vooruit

Top Motors helpt elektrisch rijden mee vooruit

Top Motors helpt elektrisch rijden mee vooruit

KORTRIJK – De Kortrijkse autodealer Top Motors heeft in samenwerking met CIACfleet een referentiecontract binnengehaald bij veevoederproducent ForFarmers in België. ForFarmers is een internationale onderneming die complete voeroplossingen biedt aan veehouderijen in België, Nederland, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Duurzaamheid is een van de kernwaarden van ForFarmers en daarom koos het bedrijf in België voor een integraal elektrisch wagenpark, goed voor een 30-tal wagens.

Als het van de politiek én van de autoconstructeurs afhangt, dan is de trend richting elektrisch rijden niet meer te stoppen. Onlangs verscheen in de media nog dat vanaf 2026 alle bedrijfswagens elektrische wagens moeten zijn. De technologische vooruitgang zal bepalen of dat kan.

In zijn meer dan 30-jarig bestaan heeft CIACfleet zich altijd geprofileerd als een onderneming die dicht bij haar klanten staat en hen begeleidt in de nieuwste evoluties. “Zuinig en groen rijden is een prioriteit binnen onze fleetaanpak”, heet het bij CIACfleet. “We geloven al een hele tijd in de evolutie naar elektrische en hybride wagens en ondersteunen daarom al enkele jaren in deze evolutie. Onlangs is deze mobiliteitsoefening afgerond met een grote bestelling van ForFarmers Belgium, die enkel nog elektrische en hybride wagens wil. Topmotors moet nu die opdracht uitrollen.”

Nieuwe trends

Duurzaamheid zit in het DNA van ForFarmers. Met de Going Circular-aanpak wil het bedrijf bijdragen aan een productieketen van voer tot voedsel zonder verspilling en vervuiling. De vergroening van het wagenpark past daar perfect in. Ook de bestuurders die ondertussen de omschakeling gedaan hebben, zijn tevreden. Hans Hectors: “Ik koos voor een Tesla Model 3. Het rijcomfort is er zeker, de reikwijdte is wel nog een aanpassing. Als brijvoerspecialist ben ik vaak op de baan en moet ik vooraf goed plannen waar ik de wagen indien nodig kan opladen. Momenteel zijn er nog te weinig snelladers, maar desalniettemin ben ik heel tevreden om me vanaf nu milieuvriendelijk te kunnen voortbewegen.”

Elektrische wagen hebben vandaag een steeds grotere reikwijdte (400 km behoort al tot de mogelijkheden) en zijn, niet onbelangrijk voor bedrijven, fiscaal aantrekkelijk. Pijnpunt is nog het laadproces maar ook daar zijn oplossingen op til, zoals de voorbije dagen nog werd bewezen door het Kortrijkse bedrijf Smappee.

Top Motors is in West-Vlaanderen het referentiebedrijf voor Audi, Volkswagen en Skoda. CIAC Fleet is de referentie in leasing en mobiliteitsaanbod.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.