Nieuws West-Vlaanderen Transportbedrijf Mattheeuws krijgt opnieuw vertrouwen van Fluxys

Transportbedrijf Mattheeuws krijgt opnieuw vertrouwen van Fluxys

Transportbedrijf Mattheeuws krijgt opnieuw vertrouwen van Fluxys

Transporteur Eric Mattheeuws en gasinfrastructuurbedrijf Fluxys bouwden op de terreinen van de transporteur in Veurne in 2014 een tankstation voor vrachtwagens die op vloeibaar aardgas rijden. Nu werken de twee partners opnieuw samen om de installatie uit te breiden met een publiek toegankelijk tankstation voor gecomprimeerd aardgas (CNG). Veurne wordt de eerste locatie in de ruime regio waar auto’s CNG zullen kunnen tanken. Het station is goed gelegen vlakbij de E40. Het tankstation gaat in het najaar open voor het publiek. Eric Mattheeuws, CEO, is een tevreden man: “Als je de kaart van België bekijkt, zie je dat de mogelijkheden voor CNG-voertuigen om in Zuidwest-Vlaanderen te tanken, onbestaande zijn. Met onze investering doen we die blinde vlek verdwijnen en helpen we mee om dit jaar in ons land de kaap van 100 CNG-tankstations te halen.”

Pascal De Buck, gedelegeerd bestuurder van Fluxys, wijst op het klimaat argument: “Wie overschakelt van benzine of diesel naar aardgas verlaagt onmiddellijk zijn impact op het klimaat, het milieu en de gezondheid. Rijden op aardgas is ook behoorlijk stiller. In Europa rijden al ruim 1 miljoen wagens op CNG rond, met Italië en Duitsland als koplopers. België zit in de staart van Europa, maar de markt is in volle ontwikkeling: het voertuigenpark is sinds begin vorig jaar meer dan verdubbeld tot bijna 6.500 CNG-voertuigen.”

Familiebedrijf Mattheeuws Transport uit Veurne is een organisatie met meer dan 250 medewerkers in logistiek, met wegtransportbedrijven in België, Frankrijk en Groot-Brittannië, een douanekantoor en deep sea forwarding. De onderneming is ook actief in energie, met vrachtwagentankstations in Veurne en Oostende, maar ook in Calais en Dover.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.