Nieuws West-Vlaanderen Tuinen Van Ackere krijgt nieuwe eigenaar

Tuinen Van Ackere krijgt nieuwe eigenaar

Tuinen Van Ackere krijgt nieuwe eigenaar

WIELSBEKE – Het hoog aangeschreven tuinbedrijf Tuinen Van Ackere, ook bekend als familiebedrijf, krijgt een nieuwe eigenaar in de persoon van Michele Lefevere. Deze laatste komt ook uit een echt West-Vlaamse ondernemersgeslacht (Kartonnage Lefevere). Met de deal, die mede tot stand kwam met hulp van de Kortrijkse consultant Jan Adins, wordt de continuïteit  van Tuinen Van Ackere verzekerd.   

Tuinen Van Ackere is een typisch familiebedrijf, sterk persoonsgebonden, en in de loop der jaren uitgegroeid tot een stevige kmo. Luc Van Ackere startte in 1982 als jonge ondernemer, gedreven als hij was door zijn passie voor de schoonheid van de natuur en zijn goesting. Hij bouwde gestaag aan het mooie solide bedrijf dat Tuinen Van Ackere op vandaag is. Menig tuinliefhebber, architect en ondernemer kan de technische vakkennis van Luc waarderen en weten dat zij aan hem de moeilijkste projecten kunnen toevertrouwen.

Kruispunt van keuzes

Na 40 jaar bevond Luc zich op een kruispunt. De twee kinderen zien hun toekomst niet in het bedrijf van hun vader. Tussen de verschillende opties die in dergelijke situatie open liggen, koos Luc ervoor om een externe opvolger/overnemer aan te trekken. Hij  kwam in contact met Jan Adins, ondernemerscoach en recent oprichter van Unique Entrepreneurs, met de vraag om een oplossing uit te werken die enerzijds de continuïteit van zijn bedrijf garandeert in dezelfde filosofie en anderzijds de ‘decote‘ door het sterk persoonsgebonden karakter van het bedrijf minimaliseert.

Stappenplan

Adins heeft zijn verleden als headhunter, corporate finance consultant en ondernemerscoach van bedrijven, nu gebundeld in een geïntegreerd pakket. “De eerste opdracht bestond er in om een jonge ondernemer te zoeken die goesting had om in een exclusief tuinbouwbedrijf te stappen”, zegt Adins. “Daarna volgde de gefaseerde instap, de regeling van het aandeelhouderschap uitwerken en tenslotte een aangepast coachingstraject ontwikkelen die de synergie tussen beide partijen optimaliseert.”

Win-win

Zo kwam Michel Lefevere in beeld, jongste zoon van Freddy Lefevere, mede oprichter van Kartonnage Lefevere-Beel. Hij belichaamt de unieke combinatie van ondernemerschap in twee werelden, landbouw en industrie, die hij bij Tuinen Vanackere met volle goesting hard wil maken. Volgens Jan Adins klikte het van bij de eerste ontmoeting tussen Luc en Michel. Op 1 maart jongstleden werd de samenwerking opgestart, waarmee een win-win situatie voor beide partijen gecreëerd werd: Luc kan zijn kennis en ervaring doorgeven aan een jongere generatie en Michel kan verder bouwen op het métier, zich integreren bij het bestaand cliënteel en systematisch zijn eigen netwerk van jonge potentiële klanten en tuinliefhebbers prospecteren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.