Nieuws West-Vlaanderen TVH laat de zon in je hart

TVH laat de zon in je hart

TVH laat de zon in je hart

WAREGEM – TVH, wereldspeler op het vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen en landbouwtractoren, investeert verder in groene energie. Met zijn nieuwe installatie van liefst 3.260 strategisch geplaatste zonnepanelen in Waregem brengt het bedrijf zijn totaal aantal zonnepanelen in België op 26.605. Zo blijft TVH verder toewerken naar CO2-neutraliteit. 

De voorbije dagen werden de nieuwe zonnepanelen officieel in dienst gesteld. De installatie is goed voor een piekvermogen van bijna 1.200 kilowatt. Zo’n 80% van de opbrengst moet dienen voor eigen gebruik, de rest wordt geïnjecteerd in het elektriciteitsnet. “De panelen doen ons verbruik uit het net met 15% dalen en maken ons opnieuw een stuk energie-efficiënter”, licht Luc Rasschaert, facility manager bij TVH, toe. “In België is zo’n 50% van onze energie nu groen.”

In plaats van een zuid-oriëntatie, kregen de nieuwe zonnepanelen een oost- en west-oriëntatie. “Een weloverwogen keuze”, verklaart Luc Rasschaert. “Zo konden we meer panelen installeren én vlakken we onze energiecurve af. Waar een zuiver zuidgerichte installatie voor een geconcentreerde energiepiek zorgt, krijgen we nu ook vroeger en later op de dag energie binnen. Bijkomend voordeel: we konden bezuinigen in de installatie zelf. We moeten door de afgevlakte curve namelijk minder stroomomvormers inzetten.”

Corporate social responsibility

De investeringsdrang in groene, duurzame energie is groot, klinkt het bij TVH. Enerzijds gaat het om het beperken van het totale energieverbruik, anderzijds om investeringen in duurzame projecten. Dat TVH vorig jaar nog internationaal erkend werd voor zijn politiek inzake duurzaam ondernemen getuigt ook van deze groene mindset. Net als het sponsoren van een heus bos. “Als we enigszins kunnen bijdragen aan een meer gebalanceerd energieverhaal in België en daarbuiten, graag”, zegt Luc Rasschaert nog. “Concreet betekent dit voor ons dat we voldoende op de lange termijn denken en continu evalueren. We houden de energiemarkt en evoluties in technologie goed in de gaten. Er staan absoluut nog meer groene initiatieven op stapel.”

foto: Luc Rasschaert (tweede van links)

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.