Nieuws West-Vlaanderen TVH pronkt met internationaal duurzaamheidsattest van de Verenigde Naties

TVH pronkt met internationaal duurzaamheidsattest van de Verenigde Naties

TVH pronkt met internationaal duurzaamheidsattest van de Verenigde Naties

WAREGEM – Dit najaar nog krijgt TVH – wereldspeler op het vlak van onderdelen voor material handling en industriële voertuigen, en de verhuur, herstelling en verkoop van die machines – als een van de eerste bedrijven in België het certificaat van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR) overhandigd. Dat is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

TVH is één een van de eerste 100 Belgische bedrijven die het UNITAR-certificaat in de wacht sleept. Een mooie bekroning voor het bedrijf dat ook al voor het 11e jaar op rij het nationale Voka Charter Duurzaam Ondernemen verzilverde. “Duurzaam ondernemen is altijd belangrijk geweest voor TVH”, aldus Frederik Hanssens, safety, health & environment manager bij TVH. “En elk jaar steken we nog een tandje bij.”

Een van TVH’s recente acties betrof de ondersteuning van The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie die plasticvervuiling in de oceanen tegengaat, via een donatie. “Het waren de collega’s die dit goede doel naar voren schoven na een interne oproep om VN-doelstelling ‘leven in het water’ aan te pakken”, licht Frederik toe. “De interne betrokkenheid bij TVH als duurzame ondernemer is aanzienlijk.”

In dezelfde lijn ligt TVH’s initiatief om elke collega op de Dag van de Medewerker een herbruikbare Dopper-waterfles te schenken. Alles begon in april 2019. Ruim een jaar later werden er in de schoot van het bedrijf al zo’n 200 000 plastic drinkbekertjes uitgespaard. Dit jaar kregen de medewerkers trouwens een herbruikbare koffiebeker cadeau.

Ergonomische werkposten

Bij de audit door Voka in juni kreeg TVH het meeste lof voor zijn aandacht voor maatschappelijk engagement, een breed gezondheidsbeleid en ergonomie. “Door COVID-19 hebben we het even moeten uitstellen, maar TVH werd zelfs gevraagd om een rondleiding te geven aan de andere auditdeelnemers, inclusief een presentatie van onze ergonomische werkposten voor picking”, vertelt Frederik Hanssens. “Ook TVH’s inspanningen op het vlak van duurzame mobiliteit, risicobeheersing en flexibiliteit in coronatijden werden door de experts gewaardeerd.”

Met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, of SDG’s), formeel aangenomen door de VN in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, wil UNITAR overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen. De doelstellingen werden door liefst 194 landen wereldwijd ondertekend.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.