TVH wordt hoofdsponsor van Belgische rugbyfederatie

WAREGEM - Onderdelenspecialist TVH uit Waregem wordt voor minstens de komende 3 jaar de hoofdsponsor van de Belgische Rugbyfederatie. In een gezamenlijke persconferentie stelden CEO van TVH Dominiek Valcke en voorzitter van de Belgische rugbyfederatie Michiel Leysen de plannen voor. Het voorbije weekend startte de nationale competitie, die vanaf nu de TVH Rugby League heet. Daarnaast wordt TVH ook de sponsor van de nationale heren- en damesploegen. “Er is een perfecte match tussen de waarden van de rugbysport en die van TVH, en uiteraard past een sportsponsoring ook uitstekend bij TVH als sportbedrijf”, aldus CEO Dominiek Valcke.

Alleen maar glunderende gezichten bij zowel TVH als bij de rugby delegatie op het persmoment. “Een tijdje geleden kwam rugby op onze radar als mogelijke opportuniteit voor sponsoring", aldus CEO Dominiek Valcke. "In de gesprekken die volgden, werd al snel duidelijk dat de reputatie van rugby als ruwe sport niet helemaal klopt. De waarden van de sport, namelijk respect, passie, teamspirit en solidariteit, passen bij onze bedrijfswaarden. Daarnaast is rugby een globale sport, met topprestaties in landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Frankrijk, waar TVH belangrijke filialen heeft.”

Ambitie te koop

Volgens Michiel Leysen van de rugbyfederatie wil men met de steun van TVH de sport en de federatie verder professionaliseren. "Onze ambitie is om in 2027 op het WK te staan en om in 2028 deel te nemen aan de Olympische Spelen”, dixit Leysen.

Naast de TVH Rugby League, waarbij TVH zowel de vrouwen- als de mannencompetitie sponsort, wordt het bedrijf ook de hoofdpartner voor 4 nationale ploegen: de zogenaamde XV teams voor mannen (Black Devils) en voor vrouwen (The Lionesses), en de 7s teams voor mannen (Men Sevens) en vrouwen (Belsevens).

De sport is nog jong in België, maar TVH wil geloven in de ambities van de ploegen. "We hopen met onze steun de nodige duw in de rug te kunnen geven om de sport nog meer te laten groeien, in lijn met onze slogan: Keeps you going", zegt Dominiek Valcke namens TVH. "Mondiaal gezien is het WK rugby het 3de meest bekeken sportevent ter wereld. En gezien de wereldwijde aanwezigheid van TVH als onderdelenspecialist kunnen we hier zeker ook in het buitenland mee uitpakken. We kijken heel erg uit naar de samenwerking, die we zien als een win-win. Voor de federatie betekent dit steun voor hun professionalisering en groei, en anderzijds zetten we het merk TVH, als onderdelenspecialist en als aantrekkelijke werkgever, sterker in de markt.”