Nieuws West-Vlaanderen Ubbe Descamps (Brooklyn) slaakt namens de retail noodkreet richting Alexander De Croo

Ubbe Descamps (Brooklyn) slaakt namens de retail noodkreet richting Alexander De Croo

Ubbe Descamps (Brooklyn) slaakt namens de retail noodkreet richting Alexander De Croo

KORTRIJK – Via een filmpje op Facebook, richt Ubbe Descamps zich rechtstreeks tot premier Alexander De Croo en herinnert hij hem aan diens belofte in de regeringsverklaring om de economie vooral te sparen. Quod non, stelt Descamps bitter en ook terecht vast. Brooklyn heeft zeven ‘fysieke’ winkels in West- en Oost-Vlaanderen alsook een online strategie. Ubbe Descamps dringt bij de premier aan om per 1 december de retail terug te openen met in acht name van alle veiligheidsmaatregelen.

De videoboodschap op Facebook duurt niet langer dan twee minuten en slaat nagels met koppen. Descamps zegt dat hij, zoals zoveel anderen, geïnvesteerd heeft in het concept veilig winkelen en dat dit concept bewezen heeft ook te werken. Maar toch moeten en blijven alle fysieke winkels dicht, inmiddels reeds twee weken. De CEO van Brooklyn zegt te hopen dat die klok tegen 1 december zal teruggedraaid worden.

“Gelukkig draait onze webshop meer dan behoorlijk”, aldus Descamps. “Maar dit zal nooit de geleden schade kunnen compenseren. De Croo had ons beloofd dat er nooit meer een algehele sluiting zou komen zoals in de eerste lockdown. Maar nu blijkt het omgekeerde. Inmiddels liggen onze stocks te wachten, en die zullen binnen enkele weken danig in waarde verminderd zijn omdat de grote ketens zoveel mogelijk zullen liquideren via solden. Wij, de kleinere spelers, kunnen niet anders dan volgen. Maar de realiteit wie wij beleven dringt blijkbaar niet door tot in de Wetstraat.”

Ubbe Descamps stelt zich openlijk de vraag of fysieke winkels in de toekomst nog wel mogelijk zullen zijn. “En dat terwijl wij alles veilig en wel kunnen organiseren,” besluit hij.

Andere middenstanders, onder wie de bekende schoenenwinkel Verduyn in Kortrijk, hebben zich al bij deze noodoproep aangesloten met een gelijkaardig discours.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio