Nieuws West-Vlaanderen Unilin krijgt bloemen als top werkgever

Unilin krijgt bloemen als top werkgever

Unilin krijgt bloemen als top werkgever

WIELSBEKE – Het Top Employers Institute heeft de Unilin Group opnieuw, en voor de 11e keer, de status van Top Employer toegekend. Unilin Group, een wereldwijde referentie in interieurdesign en bouw met een sterke Belgische verankering, plant de komende twee jaar nog 160 miljoen extra investeringen in ons land. Om die sterke groeiambities waar te maken, zoekt Unilin Group meer dan 300 nieuwe collega’s. Deze nieuwe erkenning weerspiegelt onze HR-filosofie en is een belangrijke troef in de zoektocht naar al dat talent, aldus CEO Bernard Thiers (zie foto). 

Het Top Employers Institute is een wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van uitmuntendheid in HR-beleid. Het wil het HR-beleid helpen versnellen en de werkomgeving binnen bedrijven helpen verbeteren. Via het certificeringsprogramma van Top Employers Institute kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend. Zes essentiële criteria worden daarbij nader en diepgaand onderzocht. Het Top Employers Institute werd meer dan 30 jaar geleden opgericht en certificeerde inmiddels meer dan 1857 organisaties in 123 landen of regio’s.

Medewerkers centraal

Unilin Group kan zich al 11 keer tot de Top Employers van België rekenen. Een certificering die toont dat het bedrijf inzet op haar mensen en gaat voor een uitstekend en vooruitstrevend HR-beleid. Steven Van Raemdonck, regional manager Belux & Nordics bij Top Employer, vertelt: “Het is mooi dat een productiebedrijf met een diverse medewerkerspopulatie zoals Unilin Group de uitdaging aangaat om voor de Top Employers certificering te gaan. Het bewijst dat ze alle medewerkers centraal stellen en steeds willen streven naar verbetering voor hun leven op de werkvloer. Het bedrijf neemt bovendien al enkele jaren deel aan Top Employer. Unilin Group heeft heel vroeg het belang ingezien van goede HR praktijken.”

Prioriteit aan welzijn

Nick Leenaert, talent director Unilin Group, reageert trots op de erkenning: “Na het het voorbije, veeleisende jaar hebben wij opnieuw laten zien dat wij prioriteit geven aan onze medewerkers en aan hun welzijn”, aldus Leenaert. “Als werkgever zetten we in op uitstekende arbeidsomstandigheden, koesteren we talent en optimaliseren we voortdurend het personeelsbeleid. De certificering is voor Unilin Group een mooie en objectieve bevestiging dat we goed zitten met ons HR-beleid en ze geeft ons een extra duw om in de toekomst op hetzelfde elan verder te gaan.”

Krapte op de arbeidsmarkt

 De krapte op de arbeidsmarkt is er sinds de coronapandemie niet beter op geworden. Unilin Group, dat na de renovatiegolf in de covid-19 pandemie sterk groeide, plant de komende twee jaar nog 160 miljoen euro extra investeringen in België, en dat gaat gepaard met een zoektocht naar circa 300 nieuwe collega’s.

“Deze nieuwe erkenning is een belangrijke troef in de zoektocht naar al dat talent”, zo zegt Bernard Thiers, CEO van Unilin Group. “Onze grootste bezorgdheid is om de komende jaren voldoende talent te kunnen aantrekken. Daarom investeren we al jarenlang in onze bedrijfscultuur en onze werkplek. Dat we voor de 11e keer een Top Employer zijn, toont hoe veel belang we hechten aan onze mensen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.