Nieuws West-Vlaanderen Unilin versterkt zijn positie in Oost-Europa gevoelig via overname van beursgenoteerde Poolse speler Lentex

Unilin versterkt zijn positie in Oost-Europa gevoelig via overname van beursgenoteerde Poolse speler Lentex

Buurten buiten ,Langerbrugge, Evergem

Unilin versterkt zijn positie in Oost-Europa gevoelig via overname van beursgenoteerde Poolse speler Lentex

WIELSBEKE – De Unilin Group van CEO Bernard Thiers (zie foto) kondigt de overname aan van de vinyl-activiteiten van het Poolse Lentex S.A. De overname kadert binnen de strategische groeiambitie van Unilin Group. Het stelt haar divisie Unilin Flooring, bekend van onder andere de merken Quick-Step, Pergo en Moduleo, in staat om haar positie in Oost-Europa te versterken en haar aanbod in vinyl vloeren verder uit te breiden. Het beursgenoteerde Lentex is gevestigd in Lublienic in Polen en telt binnen haar vinylactiviteiten ongeveer 110 medewerkers. 

De overname moet juridisch volledig afgerond zijn in de loop van het derde kwartaal. Maar de intenties van beide partijen is nu al duidelijk. Unilin Flooring, de vloerendivisie van Unilin Group, is een wereldwijde leider in de vloerbekleding en telt wereldwijd al 14 productiesites en 4.397 medewerkers.

Lentex is een gevestigde waarde in vinyl vloeren in Centraal en Oost-Europa, met een productportfolio in zowel de residentiële als de commerciële markt. Het moederbedrijf Lentex S.A. vervaardigt ook non-woven textiel voor onder andere auto-industrie, bouw en kleding. De non-woven divisie blijft stand-alone en maakt geen deel uit van de overname. Alle 110 medewerkers van de vinylactiviteiten binnen Lentex komen bij de Unilin Group terecht.

Sterke positie in Centraal- en Oost-Europa

Lentex heeft een productietraditie van meer dan 100 jaar, wat geleid heeft tot een bekend merk en een gevestigde positie in Polen en daarbuiten. Ruben Desmet, president van Unilin Flooring, duidt de acquisitie: “Deze overname past perfect binnen onze groeistrategie om de omzet van Unilin Flooring te verdubbelen tegen 2025”, aldus Desmet. “We zijn blij een partner te hebben gevonden in Lentex, een productiebedrijf met een lange traditie, een sterke reputatie en veel knowhow. Het laat ons toe om onze aanwezigheid in Centraal en Oost-Europa te versterken, maar ook verder uit te breiden naar een klantenbasis in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.”

Breder portfolio en betere service

Unilin Flooring telt vandaag al 4 productiesites voor vinyl vloerbekleding. Dankzij deze overname versterkt Unilin Flooring haar activiteiten in zowel het commerciële en industriële segment, met gespecialiseerde vloeren voor gezondheidszorg, scholen, hotels en zelfs caravan- en mobile home-industrie. Daarnaast beschikt Lentex over een uitgebreid distributiepunt dat Unilin Group verder zal uitbouwen. Met deze nieuwe logistieke hub in de regio zal Unilin Group een nog flexibelere en snellere dienstverlening kunnen aanbieden.

Stefaan Debusschere, general manager vinyl vloeren, bevestigt: “Oost-Europa is een dynamische groeimarkt voor vinyl op rol”, zegt Debusschere. “Met deze overname zetten we onze groei in dit segment verder. Daarenboven zullen we onze klanten in Centraal- en Oost-Europa en zelfs in Continentaal Europa een betere dienstverlening kunnen aanbieden en een nog ruimer gamma. Denk maar aan Jumborollen vinyl en hoog kwalitatieve, slijtvaste commerciële producten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.