Nieuws West-Vlaanderen Unizo en VLAIO hebben enveloppes van 50.000 euro klaar liggen voor starters

Unizo en VLAIO hebben enveloppes van 50.000 euro klaar liggen voor starters

Unizo en VLAIO hebben enveloppes van 50.000 euro klaar liggen voor starters

BRUGGE – In samenwerking met VLAIO zoekt Unizo West-Vlaanderen starters met een innovatief idee. Zij kunnen meedingen naar één van de vele premies van 50.000 euro die VLAIO al voor het tweede jaar op rij uitreikt. Volgens Robert Schaut, directeur ad interim van Unizo West-Vlaanderen, wil Vlaanderen en de dus de Vlaamse regering met dit subsidieprogramma meer starters over de streep trekken om grensverleggend en innovatief te zijn en een sterk groeitraject in te zetten. West-Vlaanderen moet zijn deel van de koek opeisen.”

“We lanceren vandaag een brede oproep”, zegt Robert Schaut. “Enerzijds richten we ons tot start-ups en bedrijven die snel willen én kunnen groeien. Daarnaast kunnen gevestigde ondernemers die op een idee broeden ook voor de premie in aanmerking komen. Belangrijk is dat de kandidaat-ondernemers een pioniersrol vervullen in hun marktsegment en nog in de start-up-fase zitten. Daarbij staan ze voor een traject waar een aantal belangrijke onzekerheden moeten worden onderzocht, zodat ze in een volgende stap externe financiering en/of eerste betalende klanten kunnen aantrekken.”

Rechtmatig aandeel voor West-Vlaanderen

De financiële steun komt neer op een vast bedrag van 50.000 euro. “Aanzienlijk”, vindt Schaut. “Er wordt bovendien geen detail van de kosten gevraagd bij de aanvraag en ook niet bij afrekening. Dat vermindert de administratieve last aanzienlijk. Wij vinden het cruciaal dat West-Vlaamse ondernemers een rechtmatig aandeel kunnen binnenhalen. Daarom doen we extra inspanningen om deze innovatiepremie bekend te maken en de ondernemers op weg ernaartoe te begeleiden.”

Persoonlijk klankbord

Ondernemers uit alle sectoren kunnen zich kandidaat stellen voor de Innovatieve Starterssteun. Wie zich wil aanmelden, moet dat doen via één van de betrokken VLAIO-partners. Iedere partner mag een beperkt aantal starters als kandidaat voorstellen aan VLAIO.

Voor Unizo zijn dat er 15. Unizo begeleidt de kandidatuur en zal ook samen met de kandidaten hun pitch voorbereiden. Gedurende het hele traject vinden de ondernemers een persoonlijk klankbord bij hun Unizo-adviseur. “Wij raden (pré)-starters en jonge ondernemers aan om ons een seintje te geven als ze een idee willen ontwikkelen, met de ontwikkeling bezig zijn of het idee op de markt willen brengen”, besluit de voorman van Unizo West-Vlaanderen. “Op basis van een eerste gesprek kunnen we inschatten of hun idee voor deze premie in aanmerking komt.”

foto: Starterscampagne 2020

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.