Nieuws West-Vlaanderen Unizo West-Vlaanderen met 40 ondernemers op de wereldtentoonstelling

Unizo West-Vlaanderen met 40 ondernemers op de wereldtentoonstelling

Unizo West-Vlaanderen met 40 ondernemers op de wereldtentoonstelling

BRUGGE, DUBAI – Dubai organiseert als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Expo in 2020 plaatsvinden, maar door corona werd alles een jaar uitgesteld. Unizo brengt gedurende de Vlaamse Week 40 West-Vlaamse ondernemers samen in Dubai op zoek naar ideeën, kansen en  (handels)opportuniteiten.

 

“Het thema van de Expo is ‘Connecting minds, creating the future’ waarbij veel landen de aandacht volledig richten op duurzaamheid, schone energie en circulariteit”, aldus provinciaal Unizo-voorzitter Jef Maeseele. “Eén voor één thema’s waar ondernemers dagdagelijks mee bezig zijn. En we zijn hier met West-Vlaanderen niet alleen, in totaal zijn er 270 Unizo-ondernemers aanwezig. Ook de provincies Limburg en Oost-Vlaanderen stuurde een delegatie uit.

Met de in totaal 270 aanwezige ondernemers organiseerde Unizo in het iconische Atlantis-hotel een Vlaamse netwerkavond in aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon en CEO van Flanders Investment and Trade Claire Tillekaerts. Minister-president Jan Jambon leidde de missie: “De laatste jaren zijn de handelsrelaties tussen Vlaanderen en de Verenigde Arabische Emiraten heel hecht geworden zijn”, zei Jambon in Dubai. “De Emiraten bevinden zich – met 2,5 miljard euro Vlaamse uitvoer in 2020 – in de Vlaamse top 20 van grootste exportbestemmingen. Dubai biedt als innovatieve hub voor onder meer IT-ontwikkeling, digitale marketing en medisch toerisme heel wat opportuniteiten voor Vlaamse techondernemers. Ik ben er van overtuigd dat deze Unizo-missie hier een belangrijke stimulans aan geeft.“

Blijvende opportuniteiten

Volgens Claire Tillekaerts, hoofd van FIT (Flanders Investment & Trade) blijven de VAE ook na Expo 2020 Dubai, en bij uitbreiding de Golfregio, opportuniteiten bieden voor Vlaamse ondernemers. Ik hoop dan ook dat deze missie heel wat ondernemers mag inspireren om die kansen verder te verkennen. Flanders Investment & Trade helpt hen hierbij graag verder op weg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.