Nieuws West-Vlaanderen Value Square roept Picanol uit tot de numero uno van de beurs

Value Square roept Picanol uit tot de numero uno van de beurs

Value Square roept Picanol uit tot de numero uno van de beurs

IEPER – Het Gentse Value Square doet jaarlijks een Value Creation studie waarbij (beursgenoteerde) Belgische bedrijven worden geanalyseerd op hun economische waarde die ze de voorbije 10 jaar hebben gecreëerd.  Dit jaar kaapte het West-Vlaamse Picanol de gouden award weg. Value Square is een onafhankelijke boutique vermogensbeheerder.

Voor het veertiende jaar op rij berekende Value Square de fundamentele waardecreatie over de voorbije tien jaar van alle Belgische bedrijven, die ook minstens tien jaar op de beurs noteren. Daarbij wordt niet meteen de beurskoers in rekening gebracht maar wél de evolutie van de boekwaarde, wat een goede graadmeter is voor de evolutie van de intrinsieke of ‘werkelijke’ waarde.

De winnaars van de gouden, zilveren en bronzen award kregen dit jaar, en omwille van een zeker virus, hun award persoonlijk overhandigd door een bestuurder van Value Square. Drie familiebedrijven (Picanol, Melexis en VGP) haalden het podium, wat nog eens de dynamiek aantoont van dergelijke bedrijven. Picanol realiseerde een fundamentele waardestijging van 1.187% over de afgelopen 10 jaar of 29,11% per jaar in de periode 2009-2019. Wie tien jaar terug een aandeel Picanol kocht, kon via de beurs dus danig veel meerwaarde boeken op zijn inleg. Value Square berekende dat wie het aandeel bijhield tot eind vorig jaar, een spectaculaire return behaalde van 2.884% of 40,44% per jaar. Getekend door en met dank aan CEO Luc Tack.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio