Nieuws West-Vlaanderen Van Marcke zet nieuw offensief in op de Franse markt

Van Marcke zet nieuw offensief in op de Franse markt

Van Marcke CEO Caroline Van Marcke poses for the photographer during the opening of a new distribution center of sanitary goods producer Van Marcke in Aalbeke, Kortrijk, Monday 06 May 2019. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Van Marcke zet nieuw offensief in op de Franse markt

KORTRIJK – De sanitaire groep Van Marcke van CEO Caroline Van Marcke (zie foto) is al decennia lang aanwezig op de Franse markt. Tot daar niets nieuws onder de zon. Nieuw is wel dat de Franse lat op een ander niveau wordt getild. De ambities zijn groot. Voorlopig alleen nog in le Nord, op termijn misschien wel ook in het hele land. Concreet wil Van Marcke binnen de 5 jaar 50 eigen winkels (nu 16) tellen in de Hexagoon. 

De Franse markt voor onze producten vertegenwoordigt 4 miljard euro, terwijl Van Marcke er een omzet heeft van 48 miljoen. Dat laat Bart Houpline, de algemeen directeur voor Van Marcke in Frankrijk, recent verstaan in de media. “Daar zit dus nog potentieel”, aldus Houpline. “Als we onze ambitie waarmaken, zouden we groeien van een bescheiden elfde plaats naar de top vijf. Dat zou volstaan om Franse onlineshops zoals Cedeo (een dochteronderneming van de reus Saint-Gobain) en Point P uit te dagen, evenals doe-het-zelfketens als Bricorama, Leroy Merlin en Castorama.”

Het is de bedoeling het Franse netwerk verder te ontwikkelen via een mix van eigen winkels en franchises. Daartoe is onlangs een wervingscampagne voor kandidaat-ondernemers in gang gezet. Van Marcke heeft een groot voordeel. De futuristische en duurzame nieuwe hoofdzetel, meteen ook het logistieke centrum van alle activiteiten, ligt op een boogscheut van de Frans-Belgische grens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.