Nieuws West-Vlaanderen Vanheede Environment neemt Brabanste concullega over

Vanheede Environment neemt Brabanste concullega over

Vanheede Environment neemt Brabanste concullega over

GELUWE – Vanheede Environment Group en Soret hebben een akkoord gesloten om de activiteiten van Soret, gevestigd in Nijvel, over te nemen. Beide bedrijven zijn actief in de sector van afvalbeheer. De overname kadert in de duurzame groeistrategie van Vanheede Environment Group (850 medewerkers, 180 miljoen euro omzet) met aandacht voor opkomende niches.

De activiteiten die worden overgenomen, zijn verhuur van containers, het sorteercentrum, levering van steenpuin en ophaling van hechtgebonden asbest. De leiding van het Nijvelse bedrijf – dat 35 medewerkers telt  –  zal verder gezet worden door Maxim Soret en Stephanie De Clercq, de zoon en schoondochter van de oprichters van het bedrijf.

De deal is bijzonder omdat het twee traditionele familiebedrijven betreft met dezelfde waarden. Net zoals Vanheede, is Soret een familiebedrijf, dat voortdurend investeerde in duurzame, milieuvriendelijke oplossingen, zoals hun sorteerlijn die aangedreven wordt door 1.000 zonnepanelen, de verwerking van groenafval tot teelaarde en de verwerking van steenpuin voor hergebruik. “Het familiaal bedrijf sluit qua karakter perfect aan bij de cultuur van ons bedrijf en hun ligging en activiteiten zijn een perfecte aanvulling voor onze groep, zegt Caroline Vanheede.

Duurzaam groeien

Bij Vanheede staat alles ook in het teken van duurzaam groeien. Vandaag biedt het West-Vlaamse afvalverwerkingsbedrijf aan meer dan 15.000 klanten een duurzame, efficiënte en economische oplossing op het gebied van afvalmanagement. Het bedrijf vervult een sleutelrol in het realiseren van de circulaire economie door elke afvalstroom te verwerken tot een nieuwe grondstof of tot energie, dit zowel in eigen als externe verwerkingssites.

Vanheede Environment Group behoort tot de top 5 in de Benelux en Noord-Frankrijk. Het bedrijf telt ruim 850 medewerkers verspreid over 14 vestigingen in België, Luxemburg en Frankrijk. De volledige bedrijvengroep verwerkt jaarlijks meer dan 1.000.000 ton afval, waarvan 95% met een nuttige toepassing. Als geïntegreerd milieubedrijf beheert Vanheede Environment Group meer dan 2.300 afvalstromen met als visie ‘Towards a circular world, in a sustainable way’.

Dankzij de performante verwerkingssites staat Vanheede garant voor de productie van meer dan 53 miljoen kWh groene energie, goed voor 15.000 huishoudens, en maakt ze ongeveer 580.000 ton nieuwe grondstoffen. Vanheede Environment Group heeft een geconsolideerde omzet van 180 miljoen euro.

foto: Evelyne Decrans, Caroline Vanheede, David Vanheede, Marc Soret, Christel Debrouwer, Stephanie De Clercq, Maxim Soret

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.