VDL Roeselare ziet zijn CEO node vertrekken

ROESELARE - Busbouwer VDL ziet zijn CEO Peter Wouters (rechts op de foto) node vertrekken. Hij zocht naar een nieuwe uitdaging die hij nu hoopt te vinden bij Delta. Hij stond 15 jaar op de bres bij de busfabrikant en was de architect van de nieuwe en in opbouw zijnde fabriek waar enkele nog e-bussen zullen worden gemaakt. De bekroning van zijn werk zal hij niet zelf meemaken.   

De Roeselaarse fabriek maakt deel uit van het Nederlandse concern VDL. De Nederlanders zoeken nu naar een nieuwe CEO. Voorlopig stuurt VDL één van zijn topkaders naar West-Vlaanderen om Wouters, die op 31 maart uitzwaait, te vervangen.

De Nederlandse busbouwer VDL legde zowat een jaar terug de eerste steen van zijn gloednieuwe fabriek in Roeselare. Dit jaar moet de site, die de oude fabriek van het vroegere Jonckheere vervangt, al operationeel zijn. Bij VDL Roeselare werken zowat 650 mensen. In de nieuwe eenheid zullen enkel e-bussen met zero emissie van de band rollen. De beslissing van de Nederlandse multinational toont aan dat er wel degelijk een toekomst is voor de maakindustrie in onze contreien.

Expertisecentrum

Voor CEO Peter Wouters en de hele Roeselaarse VDL-familie was de aankondiging van de investering van 44 miljoen euro alvast een hele opsteker. De coronajaren hadden de start van de werken vertraagd. In de buswereld wordt zero emissie en elektrisch rijden sowieso de norm in de komende jaren.

Binnen het VDL-concern heeft de fabriek in Roeselare zich, mede met dank aan Peter Wouters, gaandeweg een reputatie opgebouwd als e-site en expertisecentrum. In de nieuwe eenheid zouden 800 e-bussen per jaar van de band moeten rollen, en dat is twee maal zo veel als in de oude en vooral totaal verouderde fabriek.