Nieuws West-Vlaanderen Velofollies krijgt er een zusje bij met de beurs Motominds

Velofollies krijgt er een zusje bij met de beurs Motominds

Velofollies krijgt er een zusje bij met de beurs Motominds

KORTRIJK – 2023 kondigt zich voor Kortrijk Xpo nu al aan als ‘another year‘. Vanuit de motorpassie van een aantal eigen medewerkers en als antwoord op de vraag uit de markt naar een motor belevings event, organiseert Kortrijk Xpo op 13 en 14 mei 2023 de eerste editie van MOTOMINDS. Met MOTOMINDS brengt Kortrijk Xpo de hele motor community naar Kortrijk. Verschillende topmerken hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd. 

Naar het voorbeeld van VELOFOLLIES, hét belevingsevent rond de fiets dat jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers trekt, wil Kortrijk Xpo deze succesvolle format nu ook uitrollen voor de gemotoriseerde tweewielers. De parallellen zijn duidelijk:  naast het feit dat motoren ook 2 wielen hebben, zijn motorrijders evenzeer een erg hechte community.

Deze dedicated motor-tweedaagse wordt bovendien opgebouwd rond rij ervaring ofte ‘biker experience’, zo laat Kortrijk Xpo verstaan. Een motor moet je immers kunnen voelen en beleven tijdens een rit op de weg. Daarom zullen de bezoekers de motoren kunnen vergelijken door georganiseerde testritten te doen  op een vooraf uitgestippeld parcours in de omgeving rond Kortrijk.

Binnen en buiten

MOTOMINDS wordt dus voor een groot deel een buitenactiviteit, doelbewust gekozen in het voorjaar om een optimale rijervaring mogelijk te maken. Alle testritten starten en eindigen vanzelfsprekend in Kortrijk Xpo, waar naast de verschillende motormerken  ook toeleveranciers  met accessoires & motorgear aanwezig zullen zijn.  Verder kunnen de enthousiaste motorliefhebbers ook indoor  genieten van spectaculaire FMX- & stuntshows,  muziek optredens of van de Motorcycle Barn waar custom bikes,  films en documentaires over inspirerende rijders zorgen voor een leuke plek om rond te hangen. Een geïntegreerde barber store en foodcourt zullen het plaatje compleet maken.

Ook bezoekers kunnen bijdragen aan de beleving met ‘Dress your best’: een Vintage Motorcycle Style Contest waarbij de best geklede bezoekers in de prijzen vallen.

Exclusieve ervaring

Pieter Canniere wordt de brand manager van Motominds. We hebben met de top 10 van alle motormerken in België gesprekken gevoerd en iedereen is ontzettend enthousiast over het feit dat we een nieuw experience event op de kaart zetten”, zegt Canniere. “Er bestaat immers  geen dergelijke manifestatie die zich exclusief naar motorrijders richt en waarbij testritten als centraal uitgangspunt gecombineerd wordt met een sfeervolle lifestyle-setting voor de motor-community.  Topmerken als BMW Motorrad, Honda, Harley Davidson, Suzuki, Benelli en Indian Motorcycle bevestigden dan ook al hun aanwezigheid voor volgend jaar in mei. ”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.