Nieuws West-Vlaanderen Verada maakt zich op voor de tweede generatie

Verada maakt zich op voor de tweede generatie

Verada maakt zich op voor de tweede generatie

ZWEVEGEM – Het doorgeven van de fakkel bij familiebedrijven hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn. Dat bewijs levert de familie David in hun kmo. Het Zwevegemse Verada werd in 2003 werd opgericht door Frank David vanuit een diepgewortelde expertise op vlak van buitenschrijnwerk. Vanuit de achtergrond stoomde de tweede generatie zich de afgelopen jaren klaar voor een volgende stap binnen het bedrijf. Zonen Jonathan (verkoop) en Frederic (algemene leiding) doen nu hun intrede in het bedrijf en willen Verada de komende jaren verder future proof maken.

Het Zuid west-Vlaamse familiebedrijf kende de afgelopen jaren een sterke en exponentiële groei en bouwde een solide naam binnen de markt op. De kmo richt zich naast ramen/deuren in hout/alu/pvc ook op het segment van binnendeuren, kleine renovatiewerken en all-in woonuitbreidingen voor particulieren en medio-grote projecten.

Frederic nam na een solide eerste werkervaring bij Renson in 2017 reeds de leiding van zusterbedrijf De Jaeghere (Meulebeke), specialist in aluminium buitenschrijnwerk voor villabouw en projectmarkt. Jonathan was na zijn studies bachelor Bouw en bachelor Vastgoed al 7 jaar actief op de Zuid West-Vlaamse residentiële vastgoedmarkt maar kon niet weerstaan aan de lokroep van het familiebedrijf.

“Klanten/bouwheren willen ontzorgd worden, met 1 centraal aanspreekpunt voor alle werken van A tot (en met) Z”, zeggen de broers. “We hebben een unieke formule in handen, waardoor we een volledig totaalpakket kunnen aanbieden. Met heel wat eigen productie (schrijnwerkerij Verca te Moen – houten schrijnwerk – maakt ook deel uit van de activiteiten van Frank David) hebben we naar ons gevoel dé sleutel in handen om kort en accuraat op de bal te spelen. De familiale verankering van het bedrijf, gecombineerd met een uitgebreid en ervaren team vakmensen, moet ons in staat stellen verder te blijven groeien in een sterk veranderende markt.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.