Nieuws West-Vlaanderen Verdonck Professional Partners bereidt zich voor op de toekomst

Verdonck Professional Partners bereidt zich voor op de toekomst

Verdonck Professional Partners bereidt zich voor op de toekomst

MENEN – Het wel bekende rekrutering- en selectiebureau Verdonck wil zich maximaal voorbereiden op de toekomst. Het hoog aangeschreven en in kmo-kringen goed ingebedde HR-kantoor van Jos Verdonck heeft met manager Maarten Ghesquiere een wissel op de toekomst.

Verdonck Personeelsmanagement werd 30 jaar terug (1989) opgericht door de dynamische Jos Verdonck die er zijn levenswerk van maakte. Het kantoor staat vooral sterk bij kmo’s in West- en Oost-Vlaanderen, alsook in Henegouwen waar heel wat West-Vlaamse bedrijven worden bediend die op zoek zijn naar de witte raaf. “Op mijn 59e moest ik ook denken aan de toekomst”, zegt Jos Verdonck. “Drie jaar terug haalde ik Ieperling Maarten Ghesquiere in huis als rechter hand. Het klikte zo goed tussen ons dat ik er meteen ook mijn opvolger in zag. We hebben een deal beklonken waarbij Maarten geleidelijk, gespreid over een periode van 8 jaar en volgens wel bepaalde modaliteiten, instapt in het kapitaal. Gelijktijdig veranderen we ook de naam van het kantoor: Verdonck Personeelsmanagement wordt herdoopt tot Verdonck Professional Partners. Het sluit nog beter aan bij wat we beogen te zijn: een tot-en-met professionele partner voor bedrijven die op zoek zijn naar de juiste mensen op de juiste plaatsen. We hebben terzake al een mooie track record.”

Zoeken naar sleutelfuncties

Verdonck Professional Partners heeft kantoren in Menen (om het zuiden en het centrum van de provincie goed te bedienen) en in Oostende (voor het noorden). Het HR-kantoor is gespecialiseerd in het screenen van medewerkers, alsook in de daaruit voortvloeiende rekrutering- en selectieprocedure. “We zoeken net die mensen in wie bedrijven wil investeren voor sleutelfuncties, ongeacht het niveau”, zo verwoordt Jos Verdonck het zelf. “Dat vereist dat men zich ook goed inwerkt in de bedrijfscultuur van de klanten opdrachtgevers. Als andere selectiekantoren grootwarenhuizen zijn, dan willen wij eerder een delicatessenzaak zijn.”

Maarten Ghesquiere, afkomstig uit Ieper, is 27 jaar oud en studeerde pedagogie. De overdracht op termijn werd bezegeld bij de notaris. In principe over acht jaar wordt hij volledig aandeelhouder. De nu achttienjarige zoon van Jos Verdonck krijgt op termijn nog de kans om als co-aandeelhouder mee aan boord te komen, mocht dat zijn keuze zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.