Nieuws West-Vlaanderen Veurnse ondernemer Bernard Joye richt een eigen kmo-zone op, en nog zoveel meer

Veurnse ondernemer Bernard Joye richt een eigen kmo-zone op, en nog zoveel meer

Veurnse ondernemer Bernard Joye richt een eigen kmo-zone op, en nog zoveel meer

VEURNE – Het heeft Bernard Joye, die zichzelf wel eens een betonboer noemt, nooit aan ambitie ontbroken als het over ondernemerschap ging. Nu, op zijn 67e, bewijst hij dat opnieuw. Aan de rand van Veurne wil hij een kmo-zone uit de grond stampen, en plant hij ook een aantal entertainment-initiatieven. 

Bernard Joye is een van de bekendste ondernemers uit de regio Veurne. Hij staat bekend als de zaakvoerder van Enyoy Concrete, het bedrijf dat gespecialiseerd is in zogenaamd architecturaal beton.

Nu wil Joye ook nog een stap verder gaan met de inrichting van zijn eigen kmo-zone die de naam Enjoy Business Park zal meekrijgen. Hij wist een historische terrein te verwerven ter hoogte van de Brugse Steenweg. Joye zegt in de media dat het ‘liefde op het eerste zicht’ was. Hij heeft naar eigen zeggen alle vergunningen op zak om de site uit te bouwen naar zijn eigen inzichten. De kmo-zone zal 13 units omvatten die zullen ter beschikking gesteld worden van vrije ambachten of kleine bedrijven. In 2023 zullen de eerste ‘inwoners’ er hun intrek kunnen nemen. In marge wil hij ook Enyoy Storage uit de grond stampen, een opslagplaats waar bedrijven hun zaken of producten tijdelijk kwijt kunnen.

Maar Joye wil er ook nog veel meer. Er moet ook een feestzaal komen, goed om 100 tot 200 man te ontvangen in een aantrekkelijk groen kader, alsook een bead and breakfast, zeg maar een vakantiewoning, voor 5 personen. Finaal is er ook sprake van een heuse brasserie.

Info: www.furninvest.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.