Nieuws West-Vlaanderen Vincent Kint is de nieuwe voorman van Unizo West-Vlaanderen

Vincent Kint is de nieuwe voorman van Unizo West-Vlaanderen

Vincent Kint is de nieuwe voorman van Unizo West-Vlaanderen

BRUGGE – Het heeft bijna een jaar geduurd maar Unizo West-Vlaanderen heeft eindelijk een nieuwe gedelegeerd bestuurder, in opvolging van Wouter Blomme. Vincent Kint is sinds 9 mei 2022 de nieuwe roerganger. De Lendeledenaar was tot voor kort zaakvoerder van het Kuurnse bedrijf Black and White Company en voorzitter van lokaal Unizo-bestuur in Lendelede. “Met de aanstelling van Vincent Kint wil UNIZO West-Vlaanderen opnieuw de vlucht vooruit nemen en meer dan ooit de stem zijn van alle West-Vlaamse ondernemers”, zegt Jef Maeseele, voorzitter Unizo West-Vlaanderen.

.   

Als ondernemer kent Vincent als geen ander de bezorgdheden van West-Vlaamse zelfstandigen en ondernemers, zo laat Unizo weten. “Mijn taak bestaat erin om de stem te zijn van ondernemers en die te gebruiken binnen de organisatie, maar ook bij verschillende overheden en instanties”, zegt Vincent Kint. “Het was en is geen makkelijke periode. Onze rol is om ondernemers maximaal te ondersteunen. Zeker in een periode als deze.”

Veel werk op de plank

De huidige economische situatie is niet de meest gunstige voor (West-Vlaamse) ondernemers. “We zitten met een gigantische druk op energie-, grondstof- en loonkosten. Die moeten dringend omlaag. Daarnaast speelt de huidige arbeidsmarkt ook niet in de kaarten van ondernemers. Met andere woorden liggen er heel wat uitdagingen op de plank die wij als organisatie zo goed mogelijk willen oplossen”, zegt Vincent Kint.

De nieuwe topman kijkt ook al vooruit naar een belangrijk verkiezingsjaar in 2024. “Het is onze taak als organisatie om alle besognes van ondernemers maximaal duidelijk te maken”, zegt Kint. “Op elk niveau, van stad of gemeente tot federaal. De komende twee jaar grijpen wij absoluut aan om te horen bij ondernemers waar zij echt wakker van liggen. Op onze beurt zullen we het niet nalaten om die bezorgdheden door te spelen aan alle nodige instanties in functie van de verkiezingen. We nemen de vlucht vooruit naar een gezond ondernemersklimaat.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.