Nieuws West-Vlaanderen VIVES-studenten testen auto’s op waterstof uit

VIVES-studenten testen auto’s op waterstof uit

VIVES-studenten testen auto’s op waterstof uit

KORTRIJK – Vier bachelorstudenten autotechnologie van Hogeschool VIVES campus Kortrijk nemen op 16 en 17 mei deel aan de vierde editie van de Waterstof Challenge. Opzet is om in 24 uur het grootst aantal kilometers af te leggen met een auto op waterstofgas. De studenten zijn afkomstig van Ieper, Poperinge, Meigem en Olsene.

De studenten van VIVES, dat voor het eerst deelneemt, krijgen gratis een Toyota Mirai ter beschikking van Toyota België-Benelux. In totaal nemen 16 Europese teams deel. De derdejaarsstudenten autotechnologie gaan de uitdaging aan in het kader van hun bachelorproef. In die 24 uur zitten heel wat challenges. De teams moeten ervoor zorgen dat ze kunnen tanken – zo zijn er maar 3 tankstations voor waterstofgas in België – en files vermijden. Ze scoren extra punten als ze meer landen aandoen, moeten ook landmarks bezoeken en een vlog schrijven. Een track & trace systeem volgt hun parcours.

Het wordt voor de studenten een leerrijke ervaring. Ze moeten de wedstrijd samen voorbereiden, een strategie bepalen en uitvoeren. Ze zien in korte tijd een deel van Europa en leren veel over duurzame mobiliteit en teambuilding. Ze ontdekken in de praktijk wat rijden op waterstof inhoudt, leren zuinig rijden, zichzelf ontdekken en strategisch denken. Het wordt dus een heel avontuur.

Met hun deelname willen de studenten ook VIVES uitdragen als een organisatie die een voortrekkersrol speelt op het gebied van duurzaamheid. VIVES zet in de opleiding autotechnologie immers sterk in op duurzame mobiliteit, en vooral elektrisch rijden. Verder is VIVES onder meer ook actief in het Interreg-project ISHY, wat staat voor Implementation of Ship Hybridisation. Opzet daarvan is een dieselmotor van schepen te laten draaien op waterstofgas.

info: https://www.waterstofchallenge.nl/.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.