Nieuws West-Vlaanderen Voka vraagt en eist rechtlijnig beleid

Voka vraagt en eist rechtlijnig beleid

Voka vraagt en eist rechtlijnig beleid

KORTRIJK – Voka West-Vlaanderen roept het overlegcomité op om de gemaakte afspraken rond de heropening van de maatschappij te respecteren. De afschaffing van het reisverbod op 19 april is hierin de eerste stap. Daarnaast moeten zowel scholen, niet-essentiële winkels, contactberoepen en de horeca de deuren op de geplande data terug volledig kunnen openen. Verder vraagt de ondernemersorganisatie dat het perspectief voor terugkommomenten op de werkvloer dringend hersteld wordt. “Twee weken na het aankondigen van de paaspauze opnieuw twijfel zaaien, zou ieder draagvlak onderuithalen. Willen de experts en de politiek hun geloofwaardigheid bewaren, dan kan het bestaande exitplan niet ter discussie staan”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

Testing, tracing en vaccineren blijft de heilige drievuldigheid om uit deze crisis te geraken. Dat deze ook vandaag nog niet op punt staan, is de verantwoordelijkheid van de verschillende regeringen. “De bereidheid van ondernemers om hiervoor op te draaien, heeft haar limiet bereikt”, zegt Bert Mons.

Regeldrift

De bedrijven die open mogen blijven, werken zich uit de naad om zo goed mogelijk te blijven draaien, en daarbij steeds rekening te houden met de vele regels en verplichtingen. Enkele weken geleden kwam daar in plaats van de terugkommomenten de telewerkapp van de RSZ bovenop. Bert Mons: “Pure regeldrift. Het is verantwoordelijkheid en ondernemingszin die ons uit de crisis moeten loodsen. En dat bereik je niet met absurde regeltjes.”

In aanloop naar het overlegcomité van 14 april gaan ook stemmen op om de geplande openingsdata voor de gesloten sectoren te herevalueren. “En dat terwijl die nog maar pas werden vastgelegd door ditzelfde overlegcomité. Zowel de retail, de contactberoepen als de horeca bewezen eerder al op een veilige manier te kunnen werken. Na maandenlange inspanningen moeten de geplande heropeningsdata nu gehonoreerd worden. Anders dreigt deze regering ditmaal echt schuldig verzuim te plegen”, besluit Bert Mons.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.