Nieuws West-Vlaanderen Voka en de POM West-Vlaanderen reiken duurzaamheidscertificaat uit aan 33 bedrijven

Voka en de POM West-Vlaanderen reiken duurzaamheidscertificaat uit aan 33 bedrijven

Voka en de POM West-Vlaanderen reiken duurzaamheidscertificaat uit aan 33 bedrijven

KORTRIJK – Voka West-Vlaanderen en de POM West-Vlaanderen reikten het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (jaarcertificaat 2021) uit aan 33 West-Vlaamse laureaten. Hiermee belonen de initiatiefnemers de blijvende duurzaamheidsinspanningen van bedrijven en organisaties. “Eerder dit jaar vond al een digitale uitreiking plaats, maar we vonden het belangrijk om al die fantastische verwezenlijkingen nog eens extra in de verf te zetten tijdens een fysiek event”, vertelt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen.

“Bedrijven zoeken een kapstok om hun duurzaamheidsbeleid aan op te hangen”, stelt Bert Mons. “En dat is precies wat wij met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) beogen.”

In het begeleidingstraject van het VCDO definieert men duurzame acties die gebaseerd zijn op de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.  Dit charter is een unieke tool om duurzaamheid te integreren doorheen de volledige onderneming.  Het universele karakter van de SDG’s helpt ondernemingen en organisaties bovendien om toekomstgericht te denken en verwezenlijkt groei op een innovatieve en verantwoorde manier.

Duurzaam is de stelregel

Duurzaam ondernemen wordt de stelregel binnen de bedrijfswereld, en dat weet ook Voka West-Vlaanderen. Daarom zet ze voluit in op het VCDO. “De uitdagingen – de energietransitie, de krapte op de arbeidsmarkt, de uitbreiding van de rapportageverplichtingen onder de CSRD (corporate sustainability report directive) enzovoort, zijn legio en bestrijken elk van de 17 SDG’s die bedrijven moeten integreren om het VCDO-certificaat te behalen”, benadrukt Bert Mons. “Daarmee is de relevantie van dit certificaat, alleen maar prominenter geworden.”

Heel wat nieuwe bedrijven hebben zich dit jaar ook aangemeld waaronder Futurn (Kortrijk), Bellewaerde (Ieper), The SDG Group (Zwevegem), Locinox nv ( Waregem), Consultes bv (Zwevegem) Haelvoet nv (Ingelmunster), J.Cortès Cigars NV (Zwevegem) en Mowi Oostende (Oostende).”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.