Nieuws West-Vlaanderen Voka en POM West-Vlaanderen promoten actie ‘Veilig terug aan de slag’

Voka en POM West-Vlaanderen promoten actie ‘Veilig terug aan de slag’

Voka en POM West-Vlaanderen promoten actie ‘Veilig terug aan de slag’

KORTRIJK – Iedereen kijkt er reikhalzend naar uit om vanaf 4 mei het normale leven terug op te starten. Uiteraard is het belangrijk dat dit ook voor het bedrijfsleven op een veilige manier gebeurt. POM West-Vlaanderen en Voka West-Vlaanderen lanceerden daarom samen de website www.veiligaandeslag.be. Op dit digitaal inspirerend platform wordt alle beschikbare informatie gebundeld en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden hoe ondernemers alle maatregelen zoals social distancing het best op de werkvloer implementeren.

De gezondheid van de mensen primeert, maar is er ook nood aan een gezonde economie. De werkgevers hebben nood aan een perspectief en een plan, nu steeds meer bedrijven  terug willen opstarten. Dit kan enkel als er voldoende maatregelen worden genomen om veilig te kunnen werken. “Als regio hebben we er alle belang bij dat onze bedrijven de komende weken een vlotte en vooral veilige heropstart van hun activiteiten realiseren”, heet het bij Voka en de POM. “Met dit platform beden we ondernemingen een instrument aan hun werknemers in de meest veilige omstandigheden te laten werken.”

Alles vertrekt  vanuit een bedrijfsspecifieke risico-analyse, met aandacht voor de welzijnswet. Op basis van die analyse kan een werkgever nagaan of er voldoende maatregelen genomen zijn om de medewerkers in veilig omstandigheden te laten werken. Tevens vormen de coronagids en de protocollen die binnen elke sector worden opgemaakt een essentiële leidraad. Dit platform wil ter inspiratie ook concrete voorbeelden aanreiken.

De finale bedoeling is om de ondernemingen te steunen in hun aanpak van en strijd tegen het coronavirus. “We zullen immers moeten leren samenleven met het virus”, aldus Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. “Daarbij is social distancing van fundamenteel belang om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en dus de continuïteit van de onderneming te waarborgen.”

Meer info: www.veiligaandeslag.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.