Nieuws West-Vlaanderen Voka hoopt op deblokkering Brugse bedrijvenzone in marge van stadiondossier

Voka hoopt op deblokkering Brugse bedrijvenzone in marge van stadiondossier

Voka hoopt op deblokkering Brugse bedrijvenzone in marge van stadiondossier

BRUGGE – De Vlaamse regering heeft zeer snel gehandeld en de impasse doorbroken in de saga van het stadion van Cercle Brugge en het nieuwe bedrijventerrein langs de Blankenbergsesteenweg in Brugge. Na jaren duw- en trekwerk had de Raad van State tot ieders verrassing dit dossier op 6 oktober jongstleden vernietigd. Minister Demir heeft het nu toch op korte termijn kunnen remediëren. Dit zou ook goed nieuws kunnen zijn voor de bedrijven. 

Bepaalde dossiers lijken wel eeuwig aan te slepen, en dat van het Brugse stadiondossier is er zo een. Een getouwtrek tussen de politiek, de economische actoren, de publieke opinie en juristen. Zuhal Demir is nu tegemoet is gekomen aan de laatste opmerkingen van de Raad van State. Het aangepaste plan gaat nu terug naar de Raad van State die 30 dagen de tijd krijgt om het gewijzigde plan te beoordelen. Pas daarna wordt het plan definitief vastgesteld. In casu moeten de beide Brugse voetbalverenigingen (Club en Cercle) een nieuw stadion krijgen als thuisbasis.

Voka West-Vlaanderen is opgetogen met deze snelle positieve wending. Zegt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen: “Dankzij deze snelle interventie van minister Demir en de Vlaamse regering hebben we binnenkort (als alles goed gaat) twee nieuwe voetbalstadia in Brugge, én last but not least, een nieuw bedrijventerrein langs de Blankenbergsesteenweg. Laat ons niet vergeten hoe belangrijk dit laatste is voor de economische ontwikkeling van de regio. Wij blijven echter op onze hoede en hopen dat er niet opnieuw stokken in de wielen worden gestoken door tegenstanders.”

Maandag neemt Voka ook een nieuw initiatief om de economische activiteit in de Brugse regio verder aan te zwengelen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio