Nieuws West-Vlaanderen Voka zet zijn eigen deuren open op Open Bedrijvendag

Voka zet zijn eigen deuren open op Open Bedrijvendag

Voka zet zijn eigen deuren open op Open Bedrijvendag

OOSTKAMP – De werkgeversorganisatie Voka, die in West-Vlaanderen twee hubs (Kortrijk, Oostkamp) telt, zet op Open Bedrijvendag ook zichzelf in de kijker. Alles wat je over Voka wilde weten, maar nooit durfde te vragen, kom je zondag te weten in Oostkamp (site O’Forty). Er wordt in de eerste plaats, maar niet uitsluitend, gemikt op een publiek met interesse in het starten van een bedrijf. Vier jonge West-Vlaamse bedrijven (Nomet, Karmicare, Swivvle en Immohelp) tonen er hun B2C-product en vertellen er hun ondernemersverhaal. Alle vier volgden zij het Voka Bryo-traject voor jonge startende ondernemers. 

De jaarlijks honderdduizenden bezoekers getuigen van het succes van Voka Open Bedrijvendag, dat dit jaar al aan zijn 32ste editie toe is. “Voor bedrijven is het dé gelegenheid om te tonen aan het grote publiek waar zij zich dagelijks voor inzetten”, zegt gedelegeerd bestuurder Bert Mons van Voka West-Vlaanderen. “De bezoekers krijgen dan weer een unieke blik achter de bedrijfsmuren en ontdekken dat onze ondernemingen een cruciale maatschappelijke rol vervullen. Dat alles in onze 600 m² state-of-the-art leeromgeving, uitgerust met educatieve topinfrastructuur en de nieuwste digitale technologieën.”

De kijk van starters

Jong en oud kunnen in Oostkamp kunnen zondag alvast de hele dag bedrijvigheid ervaren en ook kennismaken met vier jonge starters, die zelf deelnemers zijn aan het Voka-traject voor startende ondernemers.

Voor de jonge ondernemers is dit de uitgelezen kans om zich voor te stellen en hun netwerk uit te breiden. “Voor Swivvle is dit echt de ‘kick-off’: na twee jaar hard werken, kan ik nu eindelijk het hele verhaal én het resultaat brengen”, zegt Lien Degrauwe van Swivvle. “Dankzij het Voka Bryo-traject kon ik snel een kwalitatief netwerk opbouwen en uitdagingen afstemmen met gelijkgestemden. Bovendien kreeg ik advies van specialisten over topics die in mijn traject moeilijk of ontgonnen gebied waren.”

Victor Popov van Karmicare beaamt dat: “Het Voka Bryo-traject zorgt ervoor dat je constant de juiste connecties legt, connecties die je helpen om je bedrijf sneller te doen groeien van een start-up naar een scale-up.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.