Nieuws West-Vlaanderen Volcke Aerosol Connection toont wat wendbaarheid betekent in de praktijk

Volcke Aerosol Connection toont wat wendbaarheid betekent in de praktijk

Volcke Aerosol Connection toont wat wendbaarheid betekent in de praktijk

KUURNE – Flexibiliteit, wendbaar zijn. Het is dé sleutel tot succes, en al zeker in crisistijden. Volcke Aerosol Connection, tweede generatie familiebedrijf en dit jaar precies vijftig jaar ‘jong’, tekende de voorbije weken voor een opmerkelijk huzarenstukje door een deel van zijn klassieke productie zonder meer om te gooien richting gezondheidszorg.

Volcke Aerosol Connection is bekend omwille van zijn wereldwijd erkende expertise voor spuitbussen. De klantenkring is breed en komt uit de meest uiteenlopende sectoren: voeding, industrie, farma, cosmetica, auto industrie, insecticiden, events en ga zo maar door. Alle grote merkhouders maar ook de klassieke retail (grootdistributie) kent inmiddels al decennia de weg naar Kuurne. De familie Volcke (pater familias, stichter en chairman Stephan Volcke Sr., CEO Jeff Volcke en bestuurder Stephan Volcke Jr.) bouwde zijn productiebasis uit met eigen fabrieken op drie locaties: een in Kuurne (Volcke Aerosol Company), maar ook een in Wales en een in Italië (Lombardije). De drie fabriek samen hebben na de recentste uitbreidingsinvesteringen een productiecapaciteit van liefst 100 miljoen aerosols per jaar.

“Toen de coronacrisis uitbrak, kregen we heel wat vragen van onze klanten of we ook handgels en/of hygiënesprays in spuitbusverpakking konden aanleveren “, vertelt CEO Jeff Volcke. “Na een korte en noodzakelijke sluiting van onze fabrieken, zijn we er terug ingevlogen en hebben, met dank aan ons fantastisch team van medewerkers, een deel van onze productie voorbehouden voor zorgproducten. Dankzij onze inventieve technische dienst en ons modern machinepark hebben we dit kunnen realiseren. Gelukkig beschikken we over een pro actief in-house R&D team dat zich vlug wist te concentreren op formules waarvan de componenten beschikbaar zijn.”

Trouw aan eigen bedrijfscultuur

Volgens Jeff Volcke is de switch merkwaardig goed gelukt. “Ik schat dat we nu voor 25 procent op nieuwe capaciteit draaien”, zegt hij. “Dit blijft nog altijd een uitdaging want de vraag is momenteel heel hoog en de beschikbaarheid schaars. Momenteel zijn er ook  heel wat borderline producten op de markt aan woekerprijzen. Daar doen wij niet aan mee. We houden vast aan onze bedrijfscultuur om kwalitatieve producten te maken met chemicaliën van erkende Europese leveranciers en de juiste documentatie qua reglementering aan correcte prijzen. Ons breed en trouw netwerk van klanten zorgt ervoor dat deze producten op de juiste plaats in de markt terecht komen. Onze 3 sites vullen momenteel in verschillende verpakkingsvormen die hand disinfectant gels en hygiëne sprays voor retail, industrie, scholen, en uiteraard ook voor ziekenhuizen. Momenteel worden onze sprays al volop verdeeld in verschillende EU-landen. Opvallend aan deze periode is ook dat er meer vraag is naar cosmetische producten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.