Nieuws West-Vlaanderen WAAK werft 2.000e medewerker aan

WAAK werft 2.000e medewerker aan

WAAK werft 2.000e medewerker aan

KUURNE – Het Maatwerkbedrijf WAAK schreef zopas geschiedenis, middels de aanwerving van de 2.000e medewerker. Ricardo Meyfroidt uit Heule start in de afdeling Boren bij WAAK Metaal & Assemblage. Het werd meteen aangegrepen om de tapkraan voor iedereen feestelijk open te draaien. 

Na een periode van status quo omwille van de economische crisis in 2008-2009 is WAAK de voorbije jaren vrij stabiel en structureel gaan aanwerven. In 2018 bijvoorbeeld werden 246 nieuwe medewerkers aangeworven. Geen tijdelijke jobs voor seizoenswerk of bepaalde taak, maar duurzame jobs. Ondanks de hoge gemiddelde anciënniteit van de WAAK-medewerkers, en bijgevolg veel uitstroom via pensionering, kan WAAK jaar na jaar blijven groeien.

De focus ligt op het creëren van tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (maatwerkers), maar weinigen weten dat WAAK daarbovenop ook ruim 400 medewerkers in ondersteunende afdelingen en diensten tewerkstelt. WAAK zet hard in op het verder ontwikkelen van nieuwe business, het zich verankeren via partnerships met lokale bedrijven én export (een derde van de omzet wordt geëxporteerd naar 26 landen). Het vinden van voldoende werkvolume biedt de basis om ook de tewerkstelling stelselmatig en duurzaam te laten groeien. Het economische en het sociale gaan hand in hand en versterken elkaar.

Zoektocht naar

De uitdagingen voor WAAK zijn dezelfde als voor de ‘reguliere’ bedrijven: het vinden van voldoende technisch en sociaal personeel. Deze vacatures invullen met het juiste profiel blijft een uitdaging. Ook op vlak van ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ blijkt de werfreserve bijna uitgeput. Dat is op zich goed nieuws want het betekent dat vele maatwerkers aan de slag zijn bij WAAK, bij onze collega-maatwerkbedrijven of bij reguliere ondernemingen. De uitdaging is om ook mensen met een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt te integreren in onze onderneming. WAAK engageert zich naar eigen zeggen hierin verder dan het gemiddeld maatwerkbedrijf.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.