Waak zweert bij elektrisch fietsen

KUURNE - De roep naar een ecologische mobiliteit klinkt steeds luider. Maatwerkbedrijf Waak uit Kuurne laat er alvast geen gras over groeien en zette met de aanschaf van een elektrisch fietsenpark een nieuwe stap richting duurzaam ondernemen.   

In het kader van het Charter Duurzaam Ondernemen zet Waak jaarlijks een aantal kleine en grootse acties op om telkens opnieuw stappen vooruit te zetten in het duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen probeert de P’s van People (mens), Planet (milieu)en Prosperity (welvaart) te combineren tot winnende oplossingen. "Met de fiets naar het werk komen is goed voor de persoonlijke conditie, zeker goed voor het milieu en tenslotte ook voor de portemonnee", aldus Tim Vannieuwenhuyse van Waak. "Een elektrische fiets kan mensen die iets verder af wonen over de streep halen om toch met de fiets te komen werken. Daarom werd een groepsaankoop opgezet samen met Bizbike. Dankzij een subsidieproject van Minister Tommelein -Clean Power for Transport- kon bovendien aan de onderhandelde scherpe prijzen nog een extra vermindering van 300 euro toegevoegd worden zodat de fiets voor medewerkers minder dan de helft kost. Mits een engagement om de fiets effectief te gebruiken om naar het werk te komen, kan bovendien de fiets afbetaald worden in kleine schijfjes. Dankzij een hoge fietsvergoeding (23c€/km) kan de fietsfactuur als het ware bijeen gefietst worden."

Waak-medewerkers tekenden met 152 massaal in voor de groepsaankoop. Tussen Waak en Bizbike is inmiddels ook een ad hoc samenwerking ontstaan in de vorm van een enclave (medewerkers van Waak die worden gedetacheerd).