Nieuws West-Vlaanderen Waregemse ION bouwt Vives City in Brugge

Waregemse ION bouwt Vives City in Brugge

Waregemse ION bouwt Vives City in Brugge

BRUGGE – In Brugge werd het project Vives City voorgesteld. De nieuwe campus komt er middels een samenwerking met het Waregemse topbedrijf ION van CEO Kristof Vanfleteren. De site moet de groei van Vives in de regio Brugge bestendigen.

Partners in het verhaal zijn de Stad Brugge, Hogeschool Vives en ontwikkelaar ION. Het project wordt ‘Vives City’ gedoopt, een term die in 2018 voor het eerst door Made in West-Vlaanderen werd gelanceerd en nu dus werd opgepikt. Het multifunctionele en futuristisch ogende gebouw ‘Vives City’ is een uitbreiding van de bestaande campus in Brugge en werd ontworpen door architect Olivier Salens. De hedendaagse architectuur van het nieuwe gebouw moet de moderne en vooruitstrevende identiteit van Vives weerspiegelen, zo heet het bij de officiële voorstelling.

Vives wil er in de eerste plaats inzetten op voldoende ruimte voor de nieuwe graduaatsopleidingen en ‘levenslang leren’ waarbij iedereen de kans krijgt om zich gedurende zijn of haar loopbaan bij te scholen en zich verder te ontwikkelen. Daarnaast komt er ook een studentenhuis dat het campusgevoel moet versterken. Verder worden er extra parkeerplaatsen gecreëerd en wordt sterk ingezet op een verbindende, aangename en campus versterkende groene site. Met dit gebouw wil Vives in de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen in het onderwijs in Brugge.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.