Nieuws West-Vlaanderen Waregemse Isomasters pakt uit met wereldprimeur

Waregemse Isomasters pakt uit met wereldprimeur

Waregemse Isomasters pakt uit met wereldprimeur

WAREGEM – De Waregemse producent van koelcellen Isomasters neemt voorsprong op internationale concurrenten met dank aan een opmerkelijke 3D-configurator. Deze wereldprimeur brengt orderplaatsing terug van meerdere weken naar enkele minuten. Isomasters is ontstaan uit een joint venture tussen de vroegere concurrenten Isocab en Isobar. Onder de vleugels van de Ierse Kingspan groep is het met een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro en zijn moderne productievestiging in Waregem (jaarlijks worden er 200.000 panelen en 12.000 deuren geproduceerd) één van de belangrijkste leveranciers van bouwsystemen voor geconditioneerde industriële omgevingen.

Isomasters vervaardigt modulaire koel- en vriescellen voor de voedingsmiddelenindustrie en detailhandel, waaronder vlees-, vis-, zuivel- en groentenverwerkende bedrijven, restaurants, supermarkten, logistieke centra en de farmaceutische sector. Het Waregemse bedrijf pakt nu naar eigen zeggen uit met een wereldprimeur. Met een nieuwe online 3D-configurator, uniek voor de sector, wordt de orderplaatsing teruggebracht van meerdere weken naar enkele minuten. “En omdat de configurator continu verbonden is met ons ERP-systeem krijgt de koeltechnieker, eenmaal hij zijn order heeft geplaatst, onmiddellijk een technisch legplan en een voorziene leverdatum,” zegt Christophe Bouvry, managing director van Isomasters.

Met de lancering van de online configurator komt Isomasters tegemoet aan een van de grootste verzuchtingen van erkende koeltechniekers: de lange doorlooptijd van concept tot orderbevestiging. “Schematisch verliep het tot voor kort zo: een eindgebruiker – bakker, slager, supermarkt,…-  bekijkt samen met een erkende koeltechnieker wat de mogelijkheden zijn van een koelcel”, aldus Christophe Boury. “Op basis van dat gesprek stuurt de koeltechnieker ons een aanvraag voor offerte. Wij koppelen dan terug wat haalbaar is en doen een tegenvoorstel. Op die manier kunnen er een aantal dagen overheen gaan voor alles uitgeklaard is en er een concreet voorstel uitgewerkt is. Bij goedkeuring van offerte gaan vervolgens de technische tekenaars aan de slag. Zij voorzien een technisch legplan op basis waarvan dan (manueel) een voorziene verzenddatum wordt berekend. Met onze net gelanceerde Cold Room Configurator worden alle bovenstaande stappen teruggebracht tot enkele minuten. De koeltechnieker kan op onze  webshop op een eenvoudige manier aan de slag met de 3D-tool om samen met de klant de best mogelijke oplossing uit te werken. Elke wijziging die de eindklant vraagt wordt ook onmiddellijk visueel en prijskundig weergegeven. Op die manier weet de eindklant heel precies hoe het eindproduct eruit zal zien. En als de eindklant tevreden is, kan de koeltechnieker de bestelling eenvoudig plaatsen en krijgt men automatisch een legplan en voorziene leverdatum. De volledige doorlooptijd tot bestelling brengen we zo terug van meerdere weken tot enkele minuten.”

Voorsprong nemen

Met de lancering van de online tool neemt Isomasters een voorsprong op zijn internationale concurrenten. De concurrentie in de sector is bikkelhard. “Als we marktleider willen blijven in de 76 landen waar we nu marktleider zijn, moeten we onze klanten steeds de beste dienstverlening bieden”, besluit Bouvry. “Op vlak van kwaliteit zijn we wereldtop. Nu kunnen we ons met de lancering van de Cold Room Configurator ook op het vlak van doorlooptijd verder onderscheiden van onze concurrenten.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.