Nieuws West-Vlaanderen Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

WAREGEM- 2020 was een uitzonderlijk exportjaar. De wereldwijde gezondheidscrisis deelde harde klappen uit. Toch houdt FIT (Flanders Investment & Trade) vast aan de traditie: de rode loper uitrollen voor Vlaamse exportsuccessen via de wedstrijd Leeuw van de Export. Dit jaar al voor de 20e keer op rij. Intussen is de eerste horde genomen in deze jubileumeditie, want een vakjury nomineerde uit de ingediende dossiers 6 bedrijven. Zij zullen de komende maanden strijden voor deze prestigieuze Vlaamse export award. Het Waregemse Locinox zal de West-Vlaamse eer verdedigen bij de bedrijven tot maximaal 50 werknemers.

 

De bedrijven moeten hun kandidatuur verdedigen voor een jury van prominente professionals uit de academische en bedrijfswereld. Op 29 september maken Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking in Brussel.

Opgericht in 1990 groeide Locinox op 3 decennia uit tot Europees marktleider in zijn niche. Het Waregemse familiebedrijf ontwikkelt en produceert mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten (zoals sloten, scharnieren, hydraulische pompen, elektromotoren, codeklavieren) voor fabrikanten van hekwerk en poorten.

Het belang van B2B

Twee derde van zijn toegevoegde waarde haalt het uit het productassortiment zelf, een derde uit de dienstverlening er rond. De complexe, hoogtechnologische componenten vragen om continue innovatie, maar ook qua digitalisering en automatisatie van zijn productie- en ondersteunende processen trekt Locinox alle registers open. Dankzij doorgedreven inspanningen in digitale marketing, bijvoorbeeld, draait het bedrijf vandaag al 30% van zijn omzet rechtstreeks via zijn B2B-webshop. Het leeuwendeel van de omzet komt uit export, waarbij Locinox vooral focust op onze buurlanden, Polen en de VS.

Bij Locinox werken er 83 voltijds equivalenten in België. De omzet draait rond de 38,9 miljoen euro. Het exportaandeel in de omzet is goed voor  90 procent. Het aandeel niet-EU-landen in de export bedraagt 15 procent.

info: www.locinox.com

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.