Nieuws West-Vlaanderen Waregemse ondernemer Frederiek Ballière lanceert gezonde drinkbouillons

Waregemse ondernemer Frederiek Ballière lanceert gezonde drinkbouillons

Waregemse ondernemer Frederiek Ballière lanceert gezonde drinkbouillons

WAREGEM – De Belgische markt krijgt er een nieuwe gezondheidsdrank bij: de drinkbouillons van Brothway. Naar aanleiding van een enorme trend in Amerika, besloot Frederiek Ballière, founder van Belfond en Brothway, dat België niet kon achterblijven en sprong ook op de trein. Het Belgische Brothway-team, bestaande uit 3 medewerkers, wil met zijn drinkbouillons de focus leggen op biologische en natuurlijke producten uit eigen land die op een artisanale wijze bereid worden en tal van gezondheidsvoordelen bieden. 

 

In Amerika zijn drinkbouillons, ook wel bone broth genoemd, een enorme hype. Dankzij de opmerkelijke voordelen, maakt de drinkbouillon ook zijn opmars in de rest van de wereld. In België neemt het team achter Belfond, met de creatie van Brothway, het voortouw. Het bedrijf bestormde enkele jaren geleden reeds de markt met artisanale en biologische fonds (de gezonde variant van het bouillonblokje), en wil deze missie doortrekken naar de drinkbouillons.

“Als Belgische speler vonden we dat we niet konden achterblijven op de bone broth trend, waarbij we de gezondheid kunnen boosten en dit dankzij het gebruik van onze lokale ingrediënten”, aldus ondernemer Frederiek Ballière. “Uiteraard is ‘healthy’ het uitgangspunt, maar het moest ook gewoon lekker én betaalbaar zijn. De combinatie van deze drie elementen is uniek, en dit niet alleen in België.”

Specifieke cocktail

Drinkbouillons zijn volgens kenners een bron van collageen en eiwitten, en zorgen voor een sterker bottenstelsel en een elastischere huid. “In plaats van een dagcrème met collageen op je gezicht te smeren, kan je collageen ook simpelweg drinken”, klinkt het bij Brothway. “Daarnaast bevatten deze vetarme drinkbouillons enorm veel vitamines, mineralen en proteïnen.”

Brothway verzamelt al deze gezondheidsvoordelen in een compact glazen flesje (180 ml). De bouillons worden op artisanale wijze geproduceerd door het Brothway-team dat elke dag op zoek gaat naar biologische en natuurlijke producten uit eigen land. Tijdens het koken van het vlees en de beenderen wordt de bouillon op smaak gebracht met verse groenten en kruiden. Na het kookproces (tot wel 72 uren) komen de voedingsstoffen en de overheerlijke smaak vrij. De bouillons van Brothway zijn suikervrij, zoutarm, rijk aan proteïnen en bevatten geen smaakversterkers of bewaarmiddelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.