Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaamse bedrijven in de kijker in Rijsel

West-Vlaamse bedrijven in de kijker in Rijsel

West-Vlaamse bedrijven in de kijker in Rijsel

IMG_6911

Een handvol West-Vlaamse topbedrijven zijn geselecteerd om de nieuwe hoofdzetel van de Chambre de Commerce Franco-Belge (CCFB) te helpen inrichten en uitrusten. De CCFB heeft een bestaande woning gekocht aan één van Rijsels mooiste boulevards, de Boulevard de la Liberté, hartje centrum. De vorige eigenaar, de landbouworganisatie Crédit Agricole, heeft het pand in eerder penibele staat achtergelaten. Dankzij de CCBF krijgt het historische pand een volledige facelift.  Daarvoor wordt beroep gedaan op het Roeselaarse Buro II, dat de grote lijnen uitzette. De aannemingswerken worden uitgevoerd door het Noord-Franse filiaal (Aconstruct) van het in Oostnieuwkerke gevestigde Alheembouw. Voor het sanitair en de loodgieterswerken kwam het in Lauwe gevestigde Claeys van zaakvoerder Jessie Claeys opdraven. Voor de verlichting wordt gekeken in de richting van Delta Light (Wevelgem).

De Chambre de Commerce Franco-Belge in Rijsel, geleid door Patricia De Backer,  heeft een traditie van ruim 110 jaar. Ze slaat economische bruggen tussen Noord-Frankrijk en het Vlaamse bedrijfsleven. In de nieuwe kantoren, wordt ook ruimte voorzien voor Vlaamse bedrijven die een (tijdelijke of vaste) kantoorstek willen in Rijsel. De Noord-Franse bank Crédit du Nord stond mee in voor de financiering. Volgens Jos Helewaut, de West-Vlaamse voorzitter van de CCFB, moet het opgelapte gebouw in mei-juni 2016 de deuren kunnen openen. (KC)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.