Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaamse brouwerijen kronen zich zich tot prijsbeesten

West-Vlaamse brouwerijen kronen zich zich tot prijsbeesten

West-Vlaamse brouwerijen kronen zich zich tot prijsbeesten

ROESELARE – De brouwers van Brouwerij Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 1 gouden, 1 zilveren en één certificate of excellence in ontvangst nemen. De beoordeling komt van een onafhankelijke jury en geeft zo meer gewicht aan de vijfvoudige onderscheiding. Ook brouwerij Vander Ghinste viel twee maal in de prijzen. Het mocht een gouden medaille in ontvangst nemen voor het bekende bier Omer, alsook een certificate of excellence voor het bruine bier LeFort.

Drie dagen lang proefden 90 internationaal gereputeerde bierkenners niet minder dan 1650 bieren uit alle hoeken van de wereld. 

De bekroonde bieren van Rodenbach zijn Rodenbach Grand Cru (Vlaams rood bruin bier van 6 % alcohol) dat zijn fris zure smaak en complexe fruitigheid dankt aan zijn 18 maanden rijping op eiken houten foeders. Rodenbach Alexander kreeg en certificate of excellence. Het is een legendarisch krieken bier van 5,6 % gebrouwen op basis van Rodenbach Grand Cru. Het rijpt gedurende 2 jaar op eikenhouten foeders. Zilver was er voor Rodenbach Vintage, een uniek onversneden Vlaams rood bruin bier van 7 % dat gedurende 2 jaar rijpt op de beste eiken foeders, geselecteerd door brouwmeester Rudi Ghequire.

Rodenbach behoort na een passage bij Palm, nu tot de Nederlandse biergroep Swinkels Family Brewers. Brouwerij Rodenbach staat wereldwijd bekend voor haar Vlaams rood bruin bier van gemengde gisting dat gedurende een lange tijd rijpt op één van de 294 eiken foeders. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.