Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaamse ondernemers fietsen voor goed doel door Nicaragua

West-Vlaamse ondernemers fietsen voor goed doel door Nicaragua

West-Vlaamse ondernemers fietsen voor goed doel door Nicaragua

Van 24 novenicaraguamber tot 4 december gaan 32 Zuid-West-Vlaamse ondernemers de uitdaging aan om samen met Vredeseilanden te gaan mountainbiken in Nicaragua. Het is een combinatie van een deftige sportieve inspanning en een inzamelactie voor de lokale boeren die begeleid worden door Vredeseilanden.  Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis, en zorgt voor een gesponsord bedrag van 3000 euro. Alles samen gaat het dus over net geen 100.000 euro. Normaal zijn de deelnemers aan dergelijke classics mensen uit alle hoeken van België.  Deze groep is uniek, aangezien hij gevormd wordt door een groep ondernemers die allemaal uit dezelfde streek komen, en elkaar allemaal kennen.

Om aan de gevraagde 3000 euro per man te geraken werd er gekozen voor één gezamenlijke campagne, om zo als groep op zoek te gaan naar voldoende sponsoring.  Naast de sponsoring op de outfits, werden er twee matchen van de Rode Duivels tijdens het EK 2016 uitgezonden op groot scherm in de gebouwen van Ago in Kortrijk.  Daar kwamen meer dan 600 mensen per avond kijken naar de match, en intussen genieten van een hapje en een drankje.  Er werd ook een kraslotenactie op touw gezet.

De voorbije maanden werd zowel individueel als in groep zwaar getraind, want het parcours en de weersomstandigheden beloven niet mals te zijn. Eind oktober trokken alle ondernemers samen, begeleid door hun familieleden, nog met de fiets naar de Ardennen om zich klaar te stomen voor het grote avontuur. De jongste ondernemer is 35 jaar, de oudste 48. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.