Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaanderen boven op de blue innovation awards

West-Vlaanderen boven op de blue innovation awards

West-Vlaanderen boven op de blue innovation awards

OOSTENDE – De Blauwe Cluster – een netwerk van innovatieve organisaties die zich toeleggen op de ontwikkeling en bevordering van duurzame activiteiten op en rond de zee – heeft zijn blue innovation awards toegekend. Opvallende vaststelling: West-Vlaanderen kaapt op één na alle prijzen weg, met onderscheidingen voor Sioen, de heraangelegde zeedijk van Westende en het Oostendse Brevisco.

Het project rond de renovatie van de zeedijk van Westende werd onderscheiden met de Blue Innovation Captain-award. Initiatiefnemers zijn het Gemeentebestuur van Middelkerke en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Het project rond de renovatie van de zeedijk van Westende ging ook met een tweede onderscheiding lopen: de Inspirational Blue Wave-award, die door het publiek uitgereikt werd.

Het Nearshore Mussel Project van Brevisco sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. Dit project zet in op grootschalige kweek van mosselen in de nearshore-zone van de Belgische Noordzee. Coastbusters, een samenwerkingsinitiatief van ILVO, DEME, Jan De Nul, Sioen Industries en VLIZ, ging aan de haal met de Blue Innovation Swell-award. Dit project betreft de aanleg van biogene riffen voor de Belgische kust.

Met de blue innovation awards wil De Blauwe Cluster innovatieve projecten, producten en diensten in de blauwe economie in de schijnwerpers plaatsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio